Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE HOLLOW MEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

The Hollow Men

Periode

2001 - heden

Genre

garagerock, stonerrock

Online

Hyves

The Hollow Men

The Hollow Men is een Zeeuwse rockband met leden uit Goes en Zierikzee. In eerste instantie opereert de groep onder de naam The Speed Kings. Op de eerste demo uit 2003 is gitarist Frank Harthoorn uit Gorefest te horen. Als Gorefest in 2004 weer bij elkaar komt, wordt de plaats ...
Volledige biografie...

Bezetting

Remko Verhulst   gitaar, zang
Martin de Jong   drums, zang
Robbert van Hoften   basgitaar

Overige muzikanten

Frank Harthoorn   gitaar
Pascal van Vliet   gitaar

Genoemd in de biografie van

2001   Gorefest

Biografie The Hollow Men

The Hollow Men is een Zeeuwse rockband met leden uit Goes en Zierikzee. In eerste instantie opereert de groep onder de naam The Speed Kings. Op de eerste demo uit 2003 is gitarist Frank Harthoorn uit Gorefest te horen. Als Gorefest in 2004 weer bij elkaar komt, wordt de plaats van Harthoorn overgenomen door gitarist Pascal van Vliet. De muziek op de tweede demo Music For Every Occasion And For Every Mood (2006) wordt in de pers vergeleken met o.a. Hüsker Du, Queens Of The Stone Age en Foo Fighters. The Hollow Men deelt het podium onder meer met de verwante groepen Peter Pan Speedrock en Dead Moon. In 2008 wint de band de Zeeuwse voorronde van de landelijke Metal Battle. Na het vertrek van Van Vliet gaat de overige leden verder als trio. De eerste cd is het zeven tracks tellende album Food Chain, geproduceerd door Willy Berrevoets (Nuff Said).

Discografie The Hollow Men

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Hollow Men

Audio/Video The Hollow Men

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer