Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE HUNTERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1965 - 1968

Genre

Nederbiet

The Hunters

Amsterdamse beatband, voortkomend uit Johnny & His Cellar Rockers en met Jan Akkerman in de gelederen, die hitgeschiedenis schrijft met Russian Spy And I.
Volledige biografie...

Bezetting

Paul Hubert   gitaar, zang
Jan Akkerman   gitaar
Sydney Wachtel   drums
Ron Bijtelaar   basgitaar

Genoemd in de biografie van

1965   Jan Akkerman
1965   Johnny & His Cellar Rockers
1966   Jan Akkerman
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie The Hunters

Amsterdamse beatband, voortkomend uit Johnny & His Cellar Rockers en met Jan Akkerman in de gelederen, die hitgeschiedenis schrijft met Russian Spy And I.

1965

Aanvankelijk speelt het viertal, dat voortkomt uit Johnny & His Cellarrockers, Top 40 successen na. Hun uitvoering van Mr. Tambourine Man verkoopt dusdanig goed dat deze in de hitparade wordt vermeld naast die van The Byrds.

Johnny & His Cellar Rockers

1966 - 1967

In februari nemen The Hunters het coverplaatje You Were On My Mind/Bury Me Beneath The Willow op dat een stevige notering in de hitlijsten oplevert. Russian Spy And I, geschreven door Jan Akkerman samen met producer Casper Koelman, wordt hun meeste bekende hit en wordt op grote schaal op de radio gedraaid. The Hunters zitten in 1966 niet stil en hun derde release is Janosh/When I See Babette. Met balletdanser Aart Brouwer neemt de band het eigentijdse Vies en He Pssst…! op. De single Too Long Away/Kilindini Docks is een samenwerking met de Amerikaanse zangeres Peggy March. 1967 staat in het teken van de uitgave van I'm The King/The Consul Of Sidney, beide van de hand van Akkerman.

1968

Het nummer Strange Things Appear verraadt invloeden uit de Flower Power-zomer van 1967. Jan Akkerman werkt ondertussen aan zijn solocarrière en krijgt een contract bij EMI. Samen met Ron Bijtelaar op bas en Sydney Wachtel op de drums neemt hij zijn eerste solo-album op. Met The Hunters maakt Akkerman nog één single: Lost Money/Shovel Man zorgt niet voor een kassucces, maar vormt toch een waardig slot.

Jan Akkerman

1999

The Hunters treden, zonder Jan Akkerman, nog regelmatig op in het gouwe ouwen circuit.

Jan Akkerman

Discografie The Hunters

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Hunters

Audio/Video The Hunters

Video The Hunters

The Hunters ♪ I'm The Kin...
The Hunters ♪ I'm The King ♫ (1967)
The Hunters ♪ You Were On...
The Hunters ♪ You Were On My Mind ♫ (1965)
The Hunters ♪ Strange Thi...
The Hunters ♪ Strange Things Appear ♫ (1968)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
The Hunters ♪ I'm The King ♫ (1967)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer