Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE JACK STAFFORD FOUNDATION

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

The Jack Stafford Foundation

Periode

2002 - heden

Genre

alternative, singer-songwriter

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Jasmine and The Jack Stafford Foundation

The Jack Stafford Foundation

Jack Stafford is een in Amsterdam woonachtige Britse singer-songwriter die liedjes schrijft over tot mislukken gedoemde liefdes, het wereldnieuws en andere ongemakken. Op de singles The Hard Way (2004) en Toyboy (2005) en het debuutalbum Exes wordt hij terzijde gestaan door ondermeer Marc Driessen en Paul Willemsen (ex-Supersub). De combinatie ...
Volledige biografie...

Bezetting

Jack Stafford   gitaar, zang

Overige muzikanten

Julien Kummer   toetsinstrumenten
Mick De Neeve   cello
Paul Willemsen   gitaar, toetsinstrumenten
Marc Driessen   basgitaar, toetsinstrumenten
Jordy Boone   gitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

2004   Supersub

Biografie The Jack Stafford Foundation

Jack Stafford is een in Amsterdam woonachtige Britse singer-songwriter die liedjes schrijft over tot mislukken gedoemde liefdes, het wereldnieuws en andere ongemakken. Op de singles The Hard Way (2004) en Toyboy (2005) en het debuutalbum Exes wordt hij terzijde gestaan door ondermeer Marc Driessen en Paul Willemsen (ex-Supersub). De combinatie van elektronica en rock op deze platen laat invloeden horen uit de jaren tachtig. Daarna houdt de muzikant zijn liedjes kaal en begeleidt hij zichzelf voornamelijk uitsluitend op gitaar. Stafford treedt rond 2008 op met zijn vriendin onder de naam Jasmine and The Jack Stafford Foundation. Van het duo verschijnt het album Tall Folks From Little Big Town (2008) met liedjes over Amsterdamse personages. Jack Stafford treedt steeds meer op buiten Nederland met tournees door Europa en van september tot en met november 2009 door de Verenigde Staten. Terug in Nederland eindigt hij het jaar met een optreden in De Nieuwe Anita op 22 januari 2009. In 2010 staan slechts een paar Nederlandse optredens op het programma en reist Stafford intensief door Europa en de Verenigde Staten. Begin 2011 onderneemt de zanger een fietstocht van vier maanden door Nieuw Zeeland en Australië waar hij tientallen optredens verzorgt.

Discografie The Jack Stafford Foundation

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Jack Stafford Foundation

Audio/Video The Jack Stafford Foundation

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer