Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE NOZEMS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

The Nozems

Periode

1988 - 1993

Genre

powerpop, sixties

The Nozems

Kwartet uit het Brabantse Hedel dat melodieuze powerrock ten gehore brengt.
Volledige biografie...

Bezetting

Hugo Lans   gitaar, zang
Mario Fraaye   drums, zang
Helke Van Den Oord   gitaar
Corné Van Os   basgitaar

Genoemd in de biografie van

1985   Frank van der Weij
2004   Blimey!

Biografie The Nozems

Kwartet uit het Brabantse Hedel dat melodieuze powerrock ten gehore brengt.

1986

The Nozems Vanaf de zomer '86 spelen Helke van den Oord (gitaar), Hugo Lans (gitaar, zang), Mario Fraaye (zang, drums) en Corné van Os (bas) vanuit Hedel (in de buurt van Den Bosch) al samen in een groep die New Annoyance heet, een hardcore-punkband die gezien haar streven om zo hard en zo snel mogelijk te spelen eerder op een atletiekbaan thuishoort.

1988

De groepsnaam verandert in The Nozems. De muziek wordt melodieuzer, minder raggend.

1989

In eigen beheer brengt de groep de EP Heaven's Waiting uit. In december winnen The Nozems de talentenjacht de Wraak van Brabant.

1990

The Nozems Op Torso verschijnt het eerste volledige, door Marc de Reus geproduceerde, album Hanging Around, een plaat die zeer lovende kritieken krijgt van de vaderlandse pers. De elpeeversie verkoopt goed, zodat al snel een versie op CD verschijnt.

1991

In vergelijking met de voortgalopperende punkpop van het debuutalbum, is het geluid van de opvolger Lovely Sort Of Danger harder en melodieuzer. Opnieuw valt de groep lovende kritieken ten deel en een uitgebreide Europese tournee bevestigt de uitstekende live-reputatie. Naast het album verschijnen de singles Psycho en Shape Of Things To Come op het Solid-label.

1992

Opnieuw wordt er uitgebreid door Europa getourd, onder andere in Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland en Engeland. Tevens ziet de single Mary-Anne het levenslicht.

1993

Het derde album van The Nozems, Zen & The Art Of Bong !, komt mede tot stand door de Amerikaanse producer Ross Humphries, die voorheen bands als Gang Green, Heretix, Big Wheel en Living Colour voor zijn rekening heeft genomen. Voorafgaand aan de cd verschijnt de single Chrystal, met daarop, naast het titelnummer, drie live opnames uit de tournee door Engeland. De gehoopte doorbraak blijft uit en bij optredens valt de publieke belangstelling tegen. Kort daarop valt The Nozems uit elkaar.

Discografie The Nozems

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Nozems

Audio/Video The Nozems

Audio The Nozems

The Nozems liverecording in the subburbs of Germany,Outcast (live!).001
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer