Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE PHANTOM FOUR

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

The Phantom Four in 2010

Periode

2004 - heden

Genre

sixties, surf

Online

Officiële website

Pseudoniemen

The Phantom Four & The Arguido

The Phantom Four

The Phantom Four is een band rondom gitarist Phantom Frank en een vervolg op diens eerdere band The Treble Spankers. Vanaf 2010 tourt de band enkele jaren door het land met vocalist Rudeboy (Urban Dance Squad) onder de naam The Phantom Four & The Arguido.
Volledige biografie...

Bezetting

Niels Jansen   drums
Frank Gerritsen   gitaar
Marc de Regt   basgitaar
Marnix Krabbendam   gitaar

Overige muzikanten

Patrick Tilon   zang

Genoemd in de biografie van

2001   Remko Schouten
2004   Kek '66
2004   Phantom Frank
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie The Phantom Four

The Phantom Four is een band rondom gitarist Phantom Frank en een vervolg op diens eerdere band The Treble Spankers. Vanaf 2010 tourt de band enkele jaren door het land met vocalist Rudeboy (Urban Dance Squad) onder de naam The Phantom Four & The Arguido.

1997 - 2000

The Treble Spankers stoppen ermee als Phantom Frank (Frank Gerritsen) in de zomer vam 1997 tijdens opnamesessies last krijgt van RSI en rust moet nemen. Pas in 2000 is Phantom Frank weer op plaat te horen als hij samen met de Easy Aloha's onder de naam Spy-Fi het album The Shadow Knows... uitbrengt.

Easy Aloha's The Treble Spankers

2004

Op zijn soloplaat Dead Man Surfin combineert Phantom Frank Hawaiaanse steelguitar met onder meer Arabische melodieën, electro, Indiase zang, country, punk, gipsy, dub en surf. Het album is de eerste uitgave op het label Pure Note. In het najaar formeert Phantom Frank The Phantom Four, met Marc de Regt (Kek '66) op bas, Marnix Krabbendam (The Budgetics) op tweede gitaar en drummer Niels Jansen (The Butcher's Wife). Als de band op elkaar is ingespeeld volgen de nieuwe composities elkaar snel op. Naast eigen interpretaties van een aantal surfstandards als Malaguena, Margaya en Johnny Guitar bestaat het repertoire uit meer dan 25 eigen nummers. Het podiumdebuut is op 7 november in Café De Diepte in Amsterdam. Voor een lokale radiopiraat wordt het concert op eenvoudige vastgelegd op een VHS-recorder.

Kek '66 Phantom Frank

2005

De band is zo enthousiast over de opnames uit De Diepte dat zij in mei het volledige concert in een kleine oplage uitbrengen onder de titel The Phantom Four Live At De Diepte. The Phantom Four spelen op festivals, in kroegen en als voorprogramma in het clubcircuit onder meer voor The Surfaris in de Melkweg en in Dortmund. In oktober maakt de band opnames voor het eerste studioalbum. De band sluit het jaar af met een show in de Melkweg tijdens Oud & Nieuw.

2006

Naar aanleiding van de show in 2005 met The Surfaris in Dortmund wordt de band gevraagd voor een optreden op de februari-editie van Beat Parade, een maandelijks sixtiesfeestje in Mülheim an der Ruhr. The Phantom Four doen in maart en april enkele voorprogramma's tijdens de afscheidstournee van The Shavers en zijn ook te gast tijdens het allerlaatste optreden van die band in oktober. . In juli speelt The Phantom Four op het Zwarte Cross Festival en in augustus in de Limatent op Lowlands. Een maand na de release van het album Madhur verschijnt in september een 10" met naast de albumtracks Kyma, Malabar, Fismi en Madhur ook de nummers 7-Speed Blender en Remo Rifles.

The Shavers

2007

In maart verzorgt The Phantom Four het voorprogramma tijdens de tournee van El Vez door Spanje. Op vrijdag 13 april doet de band in het nachtcafé De Diepte te Amsterdam het honderdste optreden. De bandeden spelen op 16 mei voor een uitverkochte Melkweg Max wanneer ze openen voor Fun Lovin' Criminals uit de Verenigde Staten. Na het zomerreces doet The Phantom Four voor het eerst Groot-Brittannië aan met een show in club The Beatrocket in London.

2009

Op 12 september speelt de band voorlopig een van de laatste shows in 2009. Rudeboy (Club Of High Eyebrows, ex-Urban Dance Squad) zingt op die avond mee in enkele nummers. In de periode daarna bereidt The Phantom Four zich voor op de uitgave van het volgende album waarop Rudeboy ook gastbijdragen levert.

Club Of High Eyebrows Urban Dance Squad

2010

The Phantom Four in 2010 The Phantom Four en Rudeboy spelen onder de naam The Phantom Four & The Arguido op 23 juli voor het eerst een volledige liveset voor publiek, als onaangekondigd voorprogramma van The Anacondas in Korsakoff te Amsterdam. In het najaar volgen nog zes try-outs, in Tilburg, Utrecht, Rotterdam, Leeuwarden en Haarlem.

2011

Op 7 januari verschijnt de eerste uitgave van de samenwerking The Phantom Four & The Arguido. De vinylsingle bevat op de A-kant het nummer Gun On My Temple en op de B-kant A Forest, een instrumentale versie van de hit van The Cure uit 1980. Tijdens de tweede clubtournee van de band wordt op 19 april de blauwe tourbus gestolen. Het levert Phantom Four in ieder geval een interview op bij de Amsterdamse televisiezender AT5. De zes tracks tellende de debuut-EP Obscure komt uit bij Velser Herrie/Suburban en wordt 12 mei gepresenteerd in Paradiso. Bring On The Sameness, een splitsingle met de Alkmaarse band del-Toros, verschijnt in november en is een voorproefje van het in februari 2012 te verschijnen eerste album onder de naam The Phantom Four & The Arguido.

2012

Sounds From The Obscure/Morgana is een dubbelalbum, met op de eerste cd nummers samen met The Arguido, gemixt door Zweed Pelle Gunnerfeldt, de gitarist van Fireside, en op de tweede cd van alleen instrumentaal werk. In mei en juni doet The Phantom Four samen met The Arguido drie optredens als double bill met Def P & Beatbusters. De shows in Leeuwarden (18 mei), Leiden (24 mei) en Alkmaar (15 juni) vinden plaats onder de titel Def P & Beatbusters vs The Phantom Four & The Arguido: Clash Of The Amsterdam Titans.

Beatbusters

2013

Op het affiche van het Haarlemse festival Klikofest (20 april) staat The Phantom Four zonder The Arguido vermeld. ‘De samenwerking was heel vruchtbaar en inspirerend, maar we waren toe aan iets nieuws,’ aldus Phantom Frank in Oor #3 over het afscheid van de zanger. Voor een volgend album kiest de band weer voor instrumentaal werk. The Arguido gaat verder met de band Battles Of 1977.

Battles Of 1977

Discografie The Phantom Four

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Phantom Four

Audio/Video The Phantom Four

Video The Phantom Four

The Phantom Four & Arguid...
The Phantom Four & Arguido - Gun on my Temple
The Phantom Four & Arguid...
The Phantom Four & Arguido - Buddy Joe
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
The Phantom Four & Arguido - Gun on my Temple

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer