Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE POLAR EXPLORATION SHIP

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2004 - heden

Genre

alternative

The Polar Exploration Ship

The Polar Exploration Ship is een Haagse band, in 2004 opgezet door Selwyn Slop, zanger en gitarist van Incense. De groep laat zich inspireren door acts als The Allman Brothers Band, Neil Young, Sonic Youth en The International Tussler Society. In de lente van 2005 doet de groep zijn eerste ...
Volledige biografie...

Bezetting

Peter van der Meer (1)   orgel, piano
Mark Bubberman   basgitaar
Lennart Bes   banjo, drums, pedalsteel
Willem Mulock   gitaar
Selwyn Slop   gitaar, zang

Overige muzikanten

Misja Van Den Burg   basgitaar

Genoemd in de biografie van

2004   Incense
2005   Tuesday Child
2008   Tuesday Child

Biografie The Polar Exploration Ship

The Polar Exploration Ship is een Haagse band, in 2004 opgezet door Selwyn Slop, zanger en gitarist van Incense. De groep laat zich inspireren door acts als The Allman Brothers Band, Neil Young, Sonic Youth en The International Tussler Society. In de lente van 2005 doet de groep zijn eerste optreden als voorprogramma van HGH (met ex-Motorpsycho-drummer Gebhardt). In het najaar van 2005 verschijnt een eerste EP. De band speelt vervolgens in het clubcircuit en op festivals als Metropolis, De Beschaving, Werfpop en de Haagse Koninginnenach. Pas in 2009 verschijnt het debuutalbum The White Hour, geproduceerd door Maurice Bom. Willem Mulock speelt alle gitaarpartijen in, maar is al vervangen door Gijsbert Diteweg als de plaat uitkomt. Selwyn Slop en toetsenist Peter van der Meer spelen vanaf 2011 in de instrumentale spacerockband Monomyth.

Discografie The Polar Exploration Ship

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video The Polar Exploration Ship

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer