Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE RAVING BONKERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

The Raving Bonkers

Periode

2002 - heden

Genre

garagerock, surf

Online

Officiële website

The Raving Bonkers

The Raving Bonkers komt voort uit de psychedelische sixties garagerockband The Hepburns (2000-2001) opgericht door gitarist Willem Verbuyst en bassist Sander Mast (beide ex-Dr Reverb), samen met zanger/organist Eric Geevers (The Ace-Tones). De surfband begint met drummer Barry van Esbroek als een gelegenheidsformatie, bij elkaar voor een eenmalig bedoeld concert ...
Volledige biografie...

Bezetting

Eric Geevers   gitaar
Jochem Jonkman   gitaar
Sjors van Roosmalen   basgitaar
Barry van Esbroek   drums

Overige muzikanten

Willem Verbuyst   gitaar
Sander Mast   basgitaar
Kiki Arkesteijn   basgitaar

Genoemd in de biografie van

1992   Paradogs
2008   Vanderbuyst

Biografie The Raving Bonkers

The Raving Bonkers komt voort uit de psychedelische sixties garagerockband The Hepburns (2000-2001) opgericht door gitarist Willem Verbuyst en bassist Sander Mast (beide ex-Dr Reverb), samen met zanger/organist Eric Geevers (The Ace-Tones). De surfband begint met drummer Barry van Esbroek als een gelegenheidsformatie, bij elkaar voor een eenmalig bedoeld concert voor publiek uit de scene rondom het Haagse label Motorwolf. Al snel volgen meerdere optredens, onder meer in Paradiso en, volgens de overlevering, als begeleidingsband van een Mexicaans worstelfestijn. Het minialbum For The Love Of Sweet Fanny Adams (2003) levert goede pers op en nog meer concertaanbiedingen. De bewust chaotische optredens vinden plaats in onder anderen jazzclub Porgy & Bess in Terneuzen en De Melkweg, op skatefestivals en een feest van de Technische Universiteit Delft. Na het vertrek van Verbuyst (Powervice en later Vanderbuyst) en Sander Mast nemen gitarist Jochem Jonkman (o.a. Horny God) en bassist Sjors van Roosmalen (o.a. The Doldrums) het van hen over. In 2008 starten de vier vaste bandleden de tweede band The Flying Tygers, in dezelfde bezetting maar dan met Flying V-gitaren. Beide bands staan op een split-7” EP, in 2008 uitgebracht door het Amerikaanse label Tombstone.

Discografie The Raving Bonkers

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Raving Bonkers

Audio/Video The Raving Bonkers

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer