Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE RIPLETS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

The Riplets

Periode

1998 - 2008

Genre

poppunk

The Riplets

Meidenband uit Rotterdam die vrolijke pretentieloze punkpop speelt met teksten over lol maken, vakantie en (ex-)vriendjes. Met hulp van leden uit de Travoltas brengen ze in 2002 hun debuutplaat uit.
Volledige biografie...

Bezetting

Janneke Baken   basgitaar, zang
Valesca Mulder   achtergrondzang, drums
Ryanne van Dorst   gitaar

Overige muzikanten

Alice Bron   orgel, tamboerijn
Allison Nuijen   achtergrondzang, gitaar
Nathalie van Zundert   achtergrondzang, tamboerijn, toetsinstrumenten

Genoemd in de biografie van

2002   Travoltas
2004   Bad Candy
2004   Elle Bandita
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie The Riplets

Meidenband uit Rotterdam die vrolijke pretentieloze punkpop speelt met teksten over lol maken, vakantie en (ex-)vriendjes. Met hulp van leden uit de Travoltas brengen ze in 2002 hun debuutplaat uit.

1998

Geïnspireerd door locale bandjes worden The Riplets opgericht door Valesca. Na enige tijd en een eerste bezettingswisseling bestaat de groep uit Janneke (zang, bas), Valesca (drums) en de oorspronkelijk uit Amerika afkomstige gitariste Allison (alias L.A. Sun).

1999

Een jaar na oprichting beginnen The Riplets met hun eerste optredens o.a. als voorprogramma van Dee Dee Ramone en Dead Moon. Op het podium spelen de bandleden in opvallende outfits.

2000

The Riplets staan in maart in de halve finale van de Zuid-Hollandse Popjacht in het LVC te Leiden.

2001

De band brengt de 7” single Our Engine Is Running uit op hun eigen label Riplet Records. Het plaatjes verschijnt op roze vinyl in een oplage van 500 en wordt in mei gepresenteerd in het Rotterdamse Nighttown samen met The Donnas en The Sahara Hotnights. In de herfst volgt een eerste tournee van vijf weken als support van de Travoltas.

Travoltas

2002

Perry Leenhouts en Vincent Koreman (alias PeVi Productions) van de Travoltas produceren in het voorjaar het debuutalbum van The Riplets. Rock 'n Roll Beat komt in oktober uit bij het label My First Sonny Weissmuller en wordt wederom in Nighttown gepresenteerd, ditmaal tijdens het voorprogramma van The Undertones. De plaat levert de groep veel aandacht op in de media. De door zangeres Janneke gemaakte videoclip bij het titelnummer wordt regelmatig gedraaid bij clipzender The Box. Met Tornado Concerts als nieuwe boeker treedt de groep wekelijks op in Nederland en België. Om de toetspartijen van Leenhouts en Koreman ook live te kunnen spelen versterkt Nathalie Riplet (ook bekend als Honey Lovebux) uit Tilburg de band. Ze maakt daarnaast met o.a. Vincent Koreman deel uit van The House Of Destructo.

The House Of Destructo

2003

The Riplets staan op Noorderslag, verzorgen het voorprogramma van Sum 41 in een uitverkocht 013 en spelen op zomerfestivals als Metropolis. Na de zomer verlaat toetsenist Honey Lovebux de groep. Ze wordt in oktober vervangen door Alice. Na België, Duitsland en Denemarken verleggen The Riplets de grenzen richting Amerika met een door de band zelf georganiseerde tournee door de Verenigde Staten in september met acht shows. Direct na terugkomst gaan de muzikanten samen met Vincent Koreman en Perry Leenhouts studio The Void in Eindhoven in voor de opnamen van Love Special Delivery Boy.

2004

The Riplets Het tweede album wordt in februari uitgebracht door U-Sonic, het label van distributeur Sonic Rendezvous. Tijdens de opnamen maakt Koreman onder de naam RA-X een remix van de single Hey Mickey. Die bevalt zo goed dat andere remixen worden gemaakt (door Lady Aïda, Rude 66, Vinyl Crushers en de Oil-afsplitsing David Gilmour Girls) en door G 'n J Recordings op 12” worden gezet. In het najaar speelt Alice Riplet ook toetsen bij de Amsterdamse rockband Pane.

David Gilmour Girls Rude 66 Vincent Koreman

2005

The Riplets Allison Riplet verhuist naar Los Angeles en Janneke Riplet bevalt van haar zoon Max. Ryanne Riot (Ryanne van Dorst, ex-Bad Candy) wordt de nieuwe gitarist. Geïnspireerd door Chicks On Speed en Peaches maakt Ryanne onder de naam Elle Bandita een mix van elektronica en punky gitaren. De groep neemt afscheid van toetsenist Alice. Als trio werken The Riplets aan het derde album. Onder de noemer The Driplets staat de band samen met Drillem en Lady Aïda op 9 december in 013 te Tilburg.

DJ Lady Aïda Drillem Elle Bandita The Driplets

2006

Voormalige Riplet Alice speelt korte tijd in Pfaff. The Riplets doen in maart een Duitse tournee en touren ook als The Driplets met Drillem en Lady Aïda. Deze combinatie noemen ze zelf The Ultimate Crossfading Chickrockpunkdance Show. De 7'' single Love You Rock'n'Roll is een split met The White Suicide. Janneke Riplet heeft een maandelijkse column in het muziekblad Up Magazine onder de titel Janneke's Muzikale Fruitcake.

Pfaff

2007

The Riplets In de zomer verschijnt de single After Eight (The Boy Can Dance) geproduceerd door de band samen met Jacques de Haard (ex-Celestial Season) en opgenomen in de Waterfront Studios. Het nummer is ook te vinden op het album Rock (september) dat voor het eerst door de band zelf is geproduceerd. Onder de naam Battle Of The Sexes geeft de band in december samen De Heideroosjes, Malle Pietje & The Bimbo's en Jeremy's een aantal optredens in Nederland en België. Hiermee vragen de bands aandacht voor het werk van Youth Incentives, een Nederlandse organisatie die zich wereldwijd sterk maakt voor (seksuele) gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen.

Celestial Season Heideroosjes Malle Pietje and the Bimbos

2008

Na tien jaar komt er een einde aan The Riplets. Op 21 juni speelt de band voor het laatst in Elektra te Sliedrecht, waarna de muzikanten elk een eigen muzikale weg inslaat. De afscheidstournee eindigt op 23 oktober in Rotown Rotterdam.

Discografie The Riplets

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Riplets

Audio/Video The Riplets

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer