Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE STATIC TICS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2000 - heden

Genre

avant-garde, impro

Online

Officiële website

The Static Tics

The Static Tics begint omstreeks 2000 als studio- en radioproject in Rotterdam, gebaseerd op de overeenkomsten tussen mensen met het syndroom van Gilles de la Tourette en muzikanten die zich bezighouden met experimentele of geïmproviseerde muziek. Lukas Simonis en Henk Bakker programmeren als The Static Tics hoorspelen voor de Rotterdamse ...
Volledige biografie...

Bezetting

Lukas Simonis   elektronica, gitaar, zang
Henk Bakker   basklarinet, elektronica, zang

Biografie The Static Tics

The Static Tics begint omstreeks 2000 als studio- en radioproject in Rotterdam, gebaseerd op de overeenkomsten tussen mensen met het syndroom van Gilles de la Tourette en muzikanten die zich bezighouden met experimentele of geïmproviseerde muziek. Lukas Simonis en Henk Bakker programmeren als The Static Tics hoorspelen voor de Rotterdamse organisatie WORM (Instituut voor Avantgardistische Recreatie), op nationale radio uitgezonden door het VPRO-programma Cafe Sonore op Radio 6, en voeren ook live hoorspelen uit. Vanaf 2007 combineert het duo elektronica met gitaar en basklarinet en werken de twee muzikanten samen met onder meer de Britse multi-instrumentalist Steve Beresford en de Australische contrabassist Mike Majkowski. Pas begin 2011 verschijnt het eerste album My Favorite Tics.

Discografie The Static Tics

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video The Static Tics

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer