Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE SUNCLUB

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1993 - heden

Genre

house

Online

Officiƫle website

The Sunclub

Radio- en televisiediscjockey Robin Albers laat vanaf het begin van de jaren '90 ook als dance-producer van zich horen. Albers werkt aanvankelijk onder het pseudoniemen Jaydee. In de tweede helft van het decennium scoort hij hits met The Sunclub, waarin Albers wordt bijgestaan door de dance-producers Typar en Atbe.
Volledige biografie...

Bezetting

Robin Albers   componist, producer
Marjon van der Horst   zang
Danny Debrichy   zang
Dieter Kranenburg   componist, producer
Michel Rozenbroek   componist, producer

Overige muzikanten

Adri Abbo   zang
Sascha Bosma   zang
Sonja Bloemhard   zang

Genoemd in de biografie van

1992   Jaydee
2003   Treble
2004   Tony Cornelissen
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie The Sunclub

Radio- en televisiediscjockey Robin Albers laat vanaf het begin van de jaren '90 ook als dance-producer van zich horen. Albers werkt aanvankelijk onder het pseudoniemen Jaydee. In de tweede helft van het decennium scoort hij hits met The Sunclub, waarin Albers wordt bijgestaan door de dance-producers Typar en Atbe.

1993 - 1994

Als Jaydee scoort Albers met het nummer Plastic Dreams. In de Hot Dance Music-lijsten van het Amerikaanse blad Billboard bereikt hij de eerste plaats. Robin Albers is behalve Jaydee ook producer en een veelgevraagd deejay. Hij treedt zowel nationaal als internationaal op.

Jaydee

1995 - 1996

Met de jonge producers Atbe (Michel Rozenbroek) en Typar (Dieter Kranenburg) start Albers The Sunclub. Typar en Atbe werken sinds 1995 samen en leveren diverse clubklassiekers af. De samenwerking met Albers stopt niet bij The Sunclub, want het drietal richt eveneens het Atomix-label op.

1997

Als voorproefje op het album Fiesta van The Sunclub komt medio 1997 de gelijknamige single uit. Hiermee worden de bovenste regionen van de Europese hitlijsten bereikt. Het album is een combinatie van latin-grooves, house, trance en ambient. Fiesta slaat het eerst aan in Frankrijk en Belgie. Daarna is Nederland aan de beurt, waarna het een wereldwijd succes wordt. De single Single Minded People is eind '97 een hit in diverse landen.

1998

In deze samenstelling wordt een wereldtour gedaan. Men treedt ook op tijdens de Edison Awards en ontvangt een Edison voor het album Fiesta.

Party Animals

1999

Eind februari verschijnt de single Wetsuit. Tegelijkertijd werkt The Sunclub aan de tweede cd Splash. Live zijn vocalisten Sascha Bosma, Danny Debrichy en A3 Abbo de gezichten van The Sunclub.

2000

A3 Abbo verlaat de band en gaat verder als soloartiest.

2001

Sascha verlaat The Sunclub vanwege veranderde muzikale interesse. Ze wordt vervangen door Marjon van der Horst, een zangeres uit Uitgeest. Op 11 juni verschijnt de single Love Pains.

2003

Summer Jam 2003 is een nieuwe versie van de hit Fiesta gemixt door de Vlaamse DJ Frank en met de tekst van het nummer Summer Jam van Craig David. De single wordt uitgebracht onder de naam The Underdog Project vs. Sunclub en bereikt begin juni de top 3 van de Top 100.

2004

De single Ramaganana van het trio Treble behaalt in februari de eerste plaats van de hitparade. Het plaatje bevat een remix door The Sunclub.

Treble

Discografie The Sunclub

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video The Sunclub

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer