Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE UB HANK BAND

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

The UB Hank Band in 2010

Periode

1999 - heden

Genre

coverbands, sixties

Online

Officiële website

The UB Hank Band

The UB Hank Guitar Club Band wordt in de zomer van 1999 opgericht door leden van The UB Hank Guitar Club, de fanclub van Hank B. Marvin van The Shadows. Het repertoire bestaat daarom voornamelijk uit muziek van Cliff Richard en The Shadows‏. De band speelt met twee sologitaristen en ...
Volledige biografie...

Bezetting

Martin de Liefde   gitaar
Gerard Burgerhout   gitaar
Walther Veenstra   gitaar
Hoss Van Hardeveld   basgitaar
Henk Doove jr.   drums

Genoemd in de biografie van

2011   Unit Gloria

Biografie The UB Hank Band

The UB Hank Guitar Club Band wordt in de zomer van 1999 opgericht door leden van The UB Hank Guitar Club, de fanclub van Hank B. Marvin van The Shadows. Het repertoire bestaat daarom voornamelijk uit muziek van Cliff Richard en The Shadows‏. De band speelt met twee sologitaristen en maakt incidenteel gebruik van toetsinstrumenten en akoestische gitaren. Bassist en bandleider Hoss van Hardeveld (1945-2011) is afkomstig uit FBI, The Black Albino's, The Dakota's en Seaside Shadows, maar vooral bekend van Unit Gloria.

Discografie The UB Hank Band

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The UB Hank Band

Audio/Video The UB Hank Band

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer