Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE YELPING JACKALS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

The Yelping Jackals

Periode

1963 - 1966

Genre

rock'n'roll

The Yelping Jackals

The Yelping Jackals is de band rondom zanger Bob Leverman (later beter bekend onder de naam Robert Long). De band bestaat verder uit Roy Soerioroseno (alias Roy Smith, sologitaar), Tonny Beljaars (ritmegitaar) en de broers Albert Hol (basgitaar) en Gerrit Hol (drums). In 1964 wijzigt de naam in Bob Revvel ...
Volledige biografie...

Bezetting

Roy Soerioroseno   gitaar
Gerrit Hol   drums
Bob Leverman   zang
Tonny Beljaars   gitaar
Albert Hol   basgitaar

Genoemd in de biografie van

1963   Robert Long
1966   Unit Gloria

Biografie The Yelping Jackals

The Yelping Jackals is de band rondom zanger Bob Leverman (later beter bekend onder de naam Robert Long). De band bestaat verder uit Roy Soerioroseno (alias Roy Smith, sologitaar), Tonny Beljaars (ritmegitaar) en de broers Albert Hol (basgitaar) en Gerrit Hol (drums). In 1964 wijzigt de naam in Bob Revvel and the Yelping Jackals. De Jackals brengen het tot de KRO-radio en hebben een eigen fanclub, maar vallen door dienstperikelen in 1966 uiteen.

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Yelping Jackals

Audio/Video The Yelping Jackals

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer