Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TIERRA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2003 - heden

Genre

jazz, latin, wereldmuziek

Tierra

Tierra is een internationaal kwartet uit Amsterdam, opgericht door bassist Felix Hildenbrand. De band speelt een ingetogen mix van Latijns-Amerikaanse folklore, latin en jazz met poëtische, geëngageerde teksten.
Volledige biografie...

Bezetting

Maria del Pilar   zang
David Golek   gitaar
Felix Hildenbrand   basgitaar, contrabas
Jasper Goedman   percussie

Biografie Tierra

Tierra is een internationaal kwartet uit Amsterdam, opgericht door bassist Felix Hildenbrand. De band speelt een ingetogen mix van Latijns-Amerikaanse folklore, latin en jazz met poëtische, geëngageerde teksten.

2003 - 2006

Felix Hildenbrand studeert basgitaar en klassiek contrabas aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij begeleidt regelmatig andere muzikanten en is betrokken bij muzikale projecten in Athene, Berlijn, Keulen, Göttingen, Lissabon en Toulouse. In de periode 20002003 heeft hij zijn eigen salsaband, Salsa Real. Vanaf 2003 geeft Hildenbrand een maandelijkse showcase in het Muiderpoorttheater te Amsterdam. Hij maakt een uitgebreide reis door Argentinië en Bolivia en ontdekt in Chili muziek van onder anderen Silvio Rodríguez en Victor Jara, muzikanten die tijdens de dictatuur met hun poëtisch politieke werk een steun waren voor de bevolking. Geïnspireerd door zijn Zuid-Amerikaanse reis richt hij de band Tierra op. Zangeres Mapi Quintana Bellon (Maria del Pilar) kent hij al van Salsa Real. Zij studeert jazzzang in Amsterdam en zingt in Bernie's Lounge. Haar stem is in 2005 te horen in een wereldwijd gebruikt reclamespotje voor Nokia. Ze studeert in 2006 af met een onderzoek naar de combinatie van jazz met de Keltische folk uit haar geboortestreek in Asturië in Noord-Spanje. Percussionist Jasper Goedman (Bernie's Lounge) speelt in Afrikaanse percussiegroepen, maar is ook bedreven in klassieke percussie, Braziliaanse batucada, Cubaanse rumba, latinjazz en pop. De Fransman David Golek studeert eerst piano, maar stapt over op gitaar en studeert op dat instrument af aan The Jerusalem Rubin Academy Of Music And Dance, Israël. Naast het begeleiden van (internationale) muzikanten en zijn eigen groepen maakt Felix Hildenbrand ook muziek voor documentaires en moderne dans.

Bernie's Lounge

2007 - 2008

Eind 2007 verschijnt het elf nummers tellende debuutalbum Una Voz Léjana met daarop Latijns-Amerikaanse stijlen als chacarera en zamba (Argentijns), landó (Afro-Peruaans), merengue (Dominicaans) en cumbia (Colombiaans), gecombineerd met moderne arrangementen en improvisaties. De cd bevat bewerkte composities van onder anderen Henry Martínez, Silvio Rodríuez en Caetano Veloso. De twee eigen nummers op het album zijn geschreven door David Golek. De officiële cd-presentatie is op 27 april 2008 in het Muiderpoorttheater te Amsterdam. De recensies in wereldmuziekbladen Muziekwereld (maart) en Mixed/Beyond (mei) zijn lovend.

Discografie Tierra

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Tierra

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer