Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TO ELYSIUM

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

To Elysium

Periode

2000 - 2004

Genre

gothic, metal

Online

Officiƫle website

To Elysium

To Elysium is een gothic metalformatie uit Zwolle.
Volledige biografie...

Overige muzikanten

Esther de Vos   zang
Marcel Winkes   toetsinstrumenten
Eline Ottens   toetsinstrumenten

Genoemd in de biografie van

1999   Manny van Oosten
2001   Altar

Biografie To Elysium

To Elysium is een gothic metalformatie uit Zwolle.

2000

Manny van Oosten richt samen met Eline Ottens de gothic formatie To Elysium op. De muziek van To Elysium is het beste te omschrijven als metal met symfonische en gothic invloeden. Mede door de grunts van zanger Rein Doze bevat de muziek van de band aanvankelijk ook invloeden uit death metal. Aangevuld met Ray van Lente (gitaar), Andries van der Worp (bas) en Sjoerd Visch (drums) neemt de band al snel de demo Collision Course op. De band tekent bij het label Cold Blood Industries. Na het uitkomen van de demo voegt zangeres Esther de Vos zich bij de band. Met haar komst verdwijnen de death metal invloeden naar de achtergrond.

Manny van Oosten

2001 - 2002

In de zomer van 2001 werkt de band in Franky's Recording Kitchen te Nieuwleusen aan het debuutalbum Dearest Vile dat op 8 april 2002 verschijnt. Rein Doze schrijft de geengageerde, filosofische teksten, Manny van Oosten componeert de muziek. Na de release van Dearest Vile verlaat Eline Ottens de band en treedt Marcel Winkels toe als toetsenist.

2003

In de lente van 2003 duikt de band wederom Franky's Recording Kitchen in om nummers op te nemen.

2004

To Elysium Met enige vertraging verschijnt in april 2004 opvolger Nightmare's Nest. In oktober van dat jaar verlaat Esther de Vos de band om plaats te maken voor de talentvolle Charlotte Wessels.

2005

In januari 2005 houdt de band het vanwege muzikale meningsverschillen voor gezien, waarna Van Oosten de rockopera Infernorama uitbrengt en Wessels samen met Martijn Westerholt de band Delain opricht.

Delain

Discografie To Elysium

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's To Elysium

Audio/Video To Elysium

Video To Elysium

To Elysium - Chaos Sun
To Elysium - Chaos Sun
To Elysium - Absynthe Twi...
To Elysium - Absynthe Twin Stars
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
To Elysium - Absynthe Twin Stars

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer