Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TON REIJNAERDTS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1955 - heden

Genre

hedendaags

Online

tonreijnaerdtsorganpage.nl

Biografie Ton Reijnaerdts

Ton Reijnaerdts is op 18 februari 1955 geboren te Roermond. Hij studeerde orgel, compositie en muziektheorie aan de conservatoria van Maastricht en Luik. Ton Reijnaerdts heeft door de jaren heen geregeld geconcerteerd en hij bespeelde een aantal beroemde orgels in binnen- en buitenland. Na een lange ziekteperiode heeft hij zijn ...
Volledige biografie...

Biografie Ton Reijnaerdts

1955

Ton Reijnaerdts is op 18 februari 1955 geboren te Roermond.

Hij studeerde orgel, compositie en muziektheorie aan de conservatoria van Maastricht en Luik. Ton Reijnaerdts heeft door de jaren heen geregeld geconcerteerd en hij bespeelde een aantal beroemde orgels in binnen- en buitenland. Na een lange ziekteperiode heeft hij zijn verrichtingen meer en meer verlegd naar het maken van cd-opnames onder zijn eigen label TRA Records, ook van collega-musici, en naar de fotografie. In 1994 verscheen zijn fotoboek Orgellandschap Maas-Rijn.

Als componist trachtte hij vooral te leren door de grote meesters uit het verleden te bestuderen. Uit de 20ste eeuw hebben Strawinsky, Bartok, Janacek, Prokofjew, Debussy, de vroege Messiaen hem het meest te zeggen.

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Ton Reijnaerdts

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer