Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TON SNIJDERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Ton Snijders

Periode

1960 - heden

Genre

arrangeur, componist, componisten, easy listening, filmmuziek, toetsinstrumenten

Online

Officiële website

Ton Snijders

Na zijn studie aan het Conservatorium van Hilversum start Ton Snijders (Lisse, 18 juli 1960) zijn muzikale carrière als lid van de fusionband Coopertest. In 1991 ontmoet hij Frank Boeijen en maakt hij ongeveer tien jaar deel uit van diens band. Daarna is de toetsenist live te horen in begeleidingsgroepen ...
Volledige biografie...

Instrumenten

arrangeur, componist, toetsinstrumenten

Genoemd in de biografie van

2007   Coopertest

Biografie Ton Snijders

Na zijn studie aan het Conservatorium van Hilversum start Ton Snijders (Lisse, 18 juli 1960) zijn muzikale carrière als lid van de fusionband Coopertest. In 1991 ontmoet hij Frank Boeijen en maakt hij ongeveer tien jaar deel uit van diens band. Daarna is de toetsenist live te horen in begeleidingsgroepen van o.a. Liesbeth List, Sanne Wallis de Vries en Youp van't Hek. In 2006 speelt hij mee tijdens de theatertournee van Mathilde Santing en Frank Boeijen. Hij produceert daarnaast soundtracks voor televisieprogramma's en werkt vanaf 2004 aan zijn eerste soloalbum Zwaluw 22 (2007) vol ingetogen, filmische instrumentale muziek met bijdragen van onder meer Frank Boeijen, Angelo Verploegen, Rens van der Zalm, Dionys Breukers en The city of Prague Philharmonic. De cd bevat tevens een dvd met visuals van Eric de Bruyn uit Nijmegen, Sietske van der Ster en de Belg Bart Beckers. In 2012 maakt Snijders weer deel uit van de vaste begeleidingsband van Frank Boeijen.

In bezetting van

Coopertest   toetsinstrumenten
Frank Boeijen   componist, toetsinstrumenten
Liesbeth List   arrangeur, componist, piano, producer
Youp van 't Hek   toetsinstrumenten

Discografie Ton Snijders

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Ton Snijders

Audio/Video Ton Snijders

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer