Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TONY BASS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Tony Bass

Periode

1934 - 2005

Genre

amusementsmuziek, carnaval, Nederlandstalig, zang

Pseudoniemen

Tony Bass

Tony Bass

Nederlandstalige zanger die vooral naam maakt met enkele carnavalshits, waarvan Bij Ons Staat Op De Keukendeur de bekendste is. Naast Nederlandstalige repertoire schrijft hij tevens liedjes in het Spaans en Portugees.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1966   John Woodhouse
1969   Jack Jersey
1973   Nick Mackenzie
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Tony Bass

Nederlandstalige zanger die vooral naam maakt met enkele carnavalshits, waarvan Bij Ons Staat Op De Keukendeur de bekendste is. Naast Nederlandstalige repertoire schrijft hij tevens liedjes in het Spaans en Portugees.

1956 - 1960

Tony Bass (Thieu Baats, Eindhoven, 12 maart 1934) trekt met een trio door het land. Vaak is hij te vinden in de shows van de Spelbrekers en de Selvera's.

De Spelbrekers Selvera's

1965 - 1968

De eerste grote hit heeft Tony Bass met de single Dat Is 't Einde dat bijna een half jaar lang de hitparade bevolkt. Ook Ik Ben Met Jou Niet Getrouwd wordt een grote hit.

1969

Tony Bass Jack de Nijs (Jack Jersey) schrijft de tekst voor het liedje Gina Lollobrigida, dat voor Bass opnieuw een hit oplevert.

Jack Jersey

1970 - 2003

Met de carnavalskraker Bij Ons Staat Op De Keukendeur (geschreven door Wim Kersten en tegelijkertijd ook een hit voor de Twee Pinten) en Wij Zijn De Jongens boekt Bass nog twee dikke hits. Langzamerhand neemt het hitsucces voor hem af en na 1975 zal de naam Tony Bass niet meer in de Top 40 opduiken, hoewel hij nog wel zeer actief liedjes blijft schrijven.

De Twee Pinten

2005

De liedjesschrijver en zanger overlijdt op dinsdag 11 oktober in Valkenswaard op 71-jarige leeftijd jaar.

Discografie Tony Bass

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Tony Bass

Audio/Video Tony Bass

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer