Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TORO ENSAMBLE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Toro Ensamble

Periode

2004 - heden

Genre

latin, salsa, wereldmuziek

Online

Officiële website

Toro Ensamble

Drummer en percussionist Marco Toro is geboren in Caracas (Venezuela) in 1969. Op zijn negende verjaardag krijgt hij een drumstel en sinds die tijd is hij niet meer met drummen gestopt. Op zestienjarige leeftijd richt hij zijn eerste rockband op. In 2004 start hij zijn soloproject, genaamd Toro Ensamble. Hij ...
Volledige biografie...

Bezetting

Marco Toro Bernal   drums, percussie

Overige muzikanten

Tyrone Collis   basgitaar
Anabell Febles   piano
Javier Plaza   zang
Nando Vanin   zang
Federico Olivares   gitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

2008   Drums United

Biografie Toro Ensamble

Drummer en percussionist Marco Toro is geboren in Caracas (Venezuela) in 1969. Op zijn negende verjaardag krijgt hij een drumstel en sinds die tijd is hij niet meer met drummen gestopt. Op zestienjarige leeftijd richt hij zijn eerste rockband op. In 2004 start hij zijn soloproject, genaamd Toro Ensamble. Hij treedt vaak op als sextet, maar soms ook met een grotere band.

1985

Nadat Marco Toro op zijn negende verjaardag een drumstel krijgt, is hij niet van de drumkruk af te krijgen. Hij leert ook andere percussie-instrumenten kennen. Op zestienjarige leeftijd richt hij zijn eerste rockband op.

1989

In 1989 vormt Toro de groep Laberinto en staat hij in Venezuela al snel bekend als de schepper van de metalatino, een genre dat strakke metalritmes combineert met Latijns-Amerikaanse percussie.

Laberinto

1992

In 1992 vindt de band een nieuw thuis in Amsterdam. Toto meldt op zijn website dat Amsterdam de meest gastvrije en liberale Europese stad is, die hem de grootste muzikale en artistieke vrijheid schenkt. Vanuit deze nieuwe basis start Laberinto een succesvolle, uitgebreide Europese tour en produceert in de daarop volgende jaren zeven albums.

2004

Toro start in 2004 een soloproject getiteld Toro Ensamble. Met dit project verlaat hij de metalatino en keert terug naar de salsa brava ('salsa met ballen') en de Venezolaanse popmuziek uit zijn jeugd. Marco laat met Toro Ensamble veel zien van zijn Afro-Venezolaanse roots en speelt regelmatig op typische Venezolaanse percussie-instrumenten als de camao, maracas en de tambora de gaita. Met zijn Toro Ensamble brengt hij in 2004 de cd Rumbero Me Llama uit.

2008 - 2009

In 2008 verschijnt het vierde album van Toro Ensamble, getiteld Oído Al Tambor. Bij Laberinto blijft Toro ondanks zijn soloactiviteiten nauw betrokken. Osdorp Posse levert een bijdrage aan Laberinto's album The World Might Suck. Marco Toro werkt verder met onder meer met Drums United en de Cubop City Big Band.

Cubop City Big Band Drums United Osdorp Posse

2010

In het voorjaar verschijnt van Marco Toro y su Ensamble bij Medusa Records het album Mi Campana (Mijn Koebel).

Discografie Toro Ensamble

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Toro Ensamble

Audio/Video Toro Ensamble

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer