Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TOTAL TOUCH

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Total Touch

Periode

1987 - 1999

Genre

Gulden Vedel, pop, R&B

Online

Officiële website

Total Touch

Amsterdamse popgroep die een brug slaat tussen de rhythm & blues en de dance van de jaren '90 en de soul van de jaren '80. Total Touch telt acht koppen maar de belangrijkste leden zijn Tjeerd en Trijntje Oosterhuis die ook voor de composities tekenen.
Volledige biografie...

Bezetting

Trijntje Oosterhuis   zang
Tjeerd Oosterhuis   achtergrondzang, toetsinstrumenten

Overige muzikanten

Antoon Tolsma   percussie
Sola Van Motman   basgitaar
Yazmin Neuhaus   achtergrondzang
Nelson Gomies   gitaar
Cyril Directie   drums
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1987   Tjeerd Oosterhuis
1989   Berget Lewis
1989   One Track Charlie
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Total Touch

Amsterdamse popgroep die een brug slaat tussen de rhythm & blues en de dance van de jaren '90 en de soul van de jaren '80. Total Touch telt acht koppen maar de belangrijkste leden zijn Tjeerd en Trijntje Oosterhuis die ook voor de composities tekenen.

1987 - 1991

Over de oprichtingsdatum van Total Touch bestaat onduidelijkheid. Broer en zus Oosterhuis noemen zelf hun prille kindertijd als het begin van hun carrière. Trijntje en Tjeerd doen bijvoorbeeld al in 1983 mee aan de kindermusical Wordt Er In De Ruimte Ook Gelezen? van Marjan Berk. De eerste versie van Total Touch (met o.a. leden uit Blizz) treedt al in 1988 op, wint in 1989 het Scholenpopfestival en in 1990 de finale van de Kunstbende-wedstrijd. Een jaar later terecht komt de band in de finale van de Grote Prijs van Nederland. Overigens zijn Trijntje en Tjeerd kinderen van de bekende dominee/dichter Huub Oosterhuis.

Blizz

1992

Total Touch doet het eerste tv-optreden voor het programma AT5 Live op de locale Amsterdamse zender AT5.

1994

Trijntje en haar broer Tjeerd maken al eigen muziek sinds de eerste klassen van de middelbare school, midden jaren tachtig. Vanwege haar capaciteiten als componiste en zangeres komt Trijntje Oosterhuis al snel terecht bij de band van Candy Dulfer. Met La Dulfer tourt ze twee jaar de wereld rond en ook zingt ze de nummers op het album Big Girl. Ze verzorgt ook gastvocalen op de single Someday van de danceformatie E.T.I.

Candy Dulfer

1996

Total Touch De debuutsingle bij Ariola Touch Me There wordt eind februari uitgebracht en behaalt een dertiende positie in de hitlijsten. Het debuutalbum Total Touch verschijnt in maart en is goed voor een platina verkoop van meer dan 100.000 stuks. De single Somebody Else's Lover bezet de nummer 3 positie van de lijsten en is goed voor goud met een verkoop van 50.000 stuks. Ook de derde single One Moment Your Mind bereikt een top 3 positie. De groep doet een optreden tijdens het vermaarde North Sea Jazz Festival. De programming voor de live-optredens wordt verzorgd door Jeroen van Iterson. Op 14 augustus 1996 verzorgt Trijntje Oosterhuis een solo-optreden ter gelegenheid van de Amsterdam ArenA. Dat is met de ballad De Zee wat haar een eigen hit oplevert en zeer veel aandacht in media. In september en oktober verzorgt Total Touch het voorprogramma van de Nederlandse megaconcerten van Michael Jackson in de Amsterdam ArenA. Trijntje Oosterhuis, Berget Lewis en Caroline Dest zingen in het nummer Hifi op de cd Bambee! van de Belgische groep Wizards Of Ooze. Prijzen: Veronica Dance Award voor Beste Groep, Mega Award van de Mega Top 50 voor Beste Artiesten 1996 en TMF Awards voor beste zangeres, beste album (Total Touch) en beste single (Somebody Else's Lover) en Zilversen Harp voor Trijntje Oosterhuis.

Jeroen van Iterson

1997

Total Touch Het album Total Touch wordt uitgebracht in diverse Europese landen, Canada en Japan. In laatstgenoemd land zijn al 25.000 exemplaren van de CD verkocht. Trijntje is samen met Candy Dulfer te zien in een reclamespotje van Nationale Nederlanden. Total Touch staat op The Night Of The Proms waar Trijntje een duet zingt met de Amerikaane rapper Coolio (bekend van de hit Gangsta's Paradise). De zangeres leest op 4 mei een gedicht voor tijdens de Dodenherdenking. Een dag later reist Total Touch per helikopter langs vijf verschillende Bevrijdingsfestivals in Almere, Leeuwarden, Utrecht, Rotterdam en Den Bosch. In mei bericht de band dat Trijntje korte tijd rustig aan moet doen omdat ze geveld is door de ziekte van Pfeiffer. Ze is weer van de partij bij het optreden op Parkpop. In de liveband vervangt Nelson Gomies gitarist Arnold van Dongen en neemt Yazmin Neuhaus de plek over van achtergrondzangeres Berget Lewis. Ondertussen regent het prijzen: de Pall Mall Export Prijs; de Noordzeester van Radio Noordzee (voor Trijntje Oosterhuis als Beste Zangeres); de Zilveren Harp van Conamus en de TMF Awards voor beste popgroep, beste album en beste zangeres. In september wint de band de eerste prijs van het Poolse Sopot Festival.

Candy Dulfer

1998

Eind april komt de single I'll Say Goodbye uit. In mei komt het tweede album This Way dat in de voorverkoop al goed is voor goud en uiteindelijk platina zal halen, terwijl het debuut voor de derde keer platina haalt. Op 1 augustus verschijnt de tweede single van het album, het nummer Love Me In Slowmotion. Een speciale editie van deze single bevat drie extra live-opnamen van Paradiso-concert eerder in het jaar. Doo Be La Dee wordt in de Verenigde Staten uitgebracht waar de single (met remixen door Mark Pitchiotti en Frankie Knuckles) enkele weken in de latin charts van Billboard staat. Trijntje zingt in De Vrienden Van Amstel LIVE een duet met Herman Brood en neemt later met hem de nummers Saterday Night en Fire & Rain op. Eind november komt de jeugdfilm Abeltje in de Nederlandse bioscopen. Tjeerd schrijft voor die film het liedje Vlieg Met Me Mee dat onder de naam van Trijntje Oosterhuis op single verschijnt. Prijzen: o.a. Gulden Vedel (prijs voor het beste dansnummer op dansscholen) voor Trijntje Oosterhuis en een TMF Award voor Beste Zangeres.

Trijntje Oosterhuis

1999

Ondanks diverse dure videoclips wil een internationale doorbraak maar niet lukken. De frustratie daarover leidt tot een tijdelijke breuk tussen Trijntje en Tjeerd in het voorjaar van ’99. Na een korte bezinningsperiode wordt de vrede weer getekend. Terwijl Tjeerd gaat werken aan nieuw materiaal doet Trijntje een aantal solo-projecten. Ze zingt aan de zijde van jazzpianist Herbie Hancock op het 24ste North Sea Jazz Festival. In september doet ze een Marlboro Flashback-tour waarbij ze zich stort op het oeuvre van Stevie Wonder. Hiervan verschijnt een live-registratie op cd. Ondertussen ontvangt Total Touch de Gouden Vedel van de vereniging van dansschooleigenaren en een Alcas Award, een prijs voor de meest populaire achtergrondmuziek.

New Cool Collective Big Band

2001

Cyril Directie verlaat Kane en neemt plaats achter de drumkit van Total Touch. Trijntje Oosterhuis reist op 5 mei per helicopter langs verschillende bevrijdingsfestivals in Nederland. In het najaar start ze een solotournee langs de theaters. Op het Rotterdamse Dunya-festival zingt ze een duet met rai-zanger Khaled. Tjeerd Oosterhuis is betrokken bij het TV-programma Starmaker waar de band K-Otic uit voortvloeit. Hij werkt samen met Edsilia Rombley aan haar album Secrets Of My Soul.

Edsilia Rombley Kane K-otic

2002

Op dinsdag 28 januari is Trijntje Oosterhuis een van de acts tijdens het feestje in de Arena ter gelegenheid van het huwelijk van kroonprins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta. In maart doet Trijntje met Michiel Borstlap een tournee langs theaters in Nederland. Bij EMI tekent ze een contract voor meerdere soloalbums.

2003

In het voorjaar verschijnt zowel op cd als op dvd The Best Of Total Touch.

2004

Tjeerd Oosterhuis maakt de soundtrack voor de speelfilm Feestje! van Ruud van Hemert. Speciaal voor belangenorganisatie Memisa componeert Oosterhuis muziek voor een benefietconcert voor Bangladesh dat op 28 november wordt uitgevoerd met o.a. de zangeressen Karin Bloemen en Edsilia Rombley.

Edsilia Rombley Karin Bloemen

Discografie Total Touch

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Total Touch

Audio/Video Total Touch

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer