Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TOUKI DELPHINE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2004 - heden

Genre

muziektheater

Touki Delphine

Touki Delphine is een muziektheatergroep, opgericht door Bo Koek, Rik Elstgeest en John van Oostrum van de band Kopna Kopna. De bandleden zijn cum laude afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium (Klassiek Slagwerk) en de Kunstacademie (Beeld en Geluid) in Den Haag. Allen zijn vaste leden van het muziektheaterensemble de Veenfabriek, ...
Volledige biografie...

Bezetting

Bo Koek   drums, zang
John van Oostrum   gitaar
Rik Elstgeest   percussie, zang

Genoemd in de biografie van

2004   Kopna Kopna

Biografie Touki Delphine

Touki Delphine is een muziektheatergroep, opgericht door Bo Koek, Rik Elstgeest en John van Oostrum van de band Kopna Kopna. De bandleden zijn cum laude afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium (Klassiek Slagwerk) en de Kunstacademie (Beeld en Geluid) in Den Haag. Allen zijn vaste leden van het muziektheaterensemble de Veenfabriek, dat sinds de oprichting door Paul Koek in Leiden is gevestigd. Een voorstelling van Touki Delphine is geen opeenvolging van scènes met een dramatische ontwikkeling, maar heeft eerder de vorm van een montage van muzikale lijnen, absurdistische performances en videofragmenten. Per jaar maakt de groep één muziektheaterproductie. Bij de Veenfabriek maakt Touki Delphine de voorstellingen Ghostbusters (2005), Raket (2007) en Palindrome (2007). De productie Kokoschka Live! (2010) wordt geselecteerd voor Het Theaterfestival in Antwerpen.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Touki Delphine

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer