Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TOX MODELL

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1980 - 1982

Genre

pop/rock, ultra

Tox Modell

Tox Modell speelt schrille, minimalistische postpunk met gescandeerde, politiek georiënteerde teksten en zonder drums. In het begin neemt Bob Pieck de vocalen voor zijn rekening. Zijn opvolger is Xavier Serge Martin. Een van de gitaren wordt met bottleneck bespeeld via een overstuurde, als echo ingestelde bandrecorder van het merk Revox.
Volledige biografie...

Bezetting

Marc Honingh   basgitaar, gitaar
André Bach   basgitaar, gitaar
Arjen Schrama   basgitaar, gitaar, zang
Xavier Serge Martin   zang

Biografie Tox Modell

Tox Modell speelt schrille, minimalistische postpunk met gescandeerde, politiek georiënteerde teksten en zonder drums. In het begin neemt Bob Pieck de vocalen voor zijn rekening. Zijn opvolger is Xavier Serge Martin. Een van de gitaren wordt met bottleneck bespeeld via een overstuurde, als echo ingestelde bandrecorder van het merk Revox. De band is een van de belangrijkste exponenten van de Ultra-beweging. Marc Honingh (alias Marc Tegefoss) beheert het cassettelabel LeBel Period waar naast twee livecassettes van Tox Modell ook de Ultracassette op uitkomt, een compilatie met een overzicht van de belangrijkste bands uit het genre, opgenomen in Oktopus te Amsterdam. Arjen Schrama is redactielid, schrijver en fotograaf bij het moderne muziekblad Vinyl. Ook André Bach levert bijdragen voor dit blad. Tegefoss en gitarist André Bach spelen na Tox Modell new wave in de band Tecnoville (Grote Prijs van Nederland 1983) en vormen samen het experimentele duo Det Wiehl.

Discografie Tox Modell

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Tox Modell

Video Tox Modell

Tox Modell
Tox Modell
TOX MODELL.
TOX MODELL.
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
TOX MODELL.

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer