Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TRANSFOLMER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Transfolmer

Periode

1996 - heden

Genre

IDM, singer-songwriter

Online

Officiƫle website

Transfolmer

Voormalige Visitor-bassist Tjeerd Folmer maakt vanuit Groningen onder de naam Transfolmer liedjes waarin hij akoestische instrumenten mengt met abstracte elektronica. In 2004 treedt hij onder meer op tijdens het Freeze festival in Leeuwarden en het )toon)festival in Haarlem. In hetzelfde jaar verschijnt zijn in eigen beheer uitgebrachte eerste, titelloze cd.
Volledige biografie...

Bezetting

Tjeerd Folmer   elektronica, gitaar, zang

Genoemd in de biografie van

2003   The Visitor

Biografie Transfolmer

Voormalige Visitor-bassist Tjeerd Folmer maakt vanuit Groningen onder de naam Transfolmer liedjes waarin hij akoestische instrumenten mengt met abstracte elektronica. In 2004 treedt hij onder meer op tijdens het Freeze festival in Leeuwarden en het )toon)festival in Haarlem. In hetzelfde jaar verschijnt zijn in eigen beheer uitgebrachte eerste, titelloze cd. Het album Music For Your Eyes verschijnt in 2006 als CD-R op het elektronische label Esc.rec. label. Samen met een videokunstenaar is Transfolmer in het theater te zien met Reality TV, een project met video en muziek in 5.1 surround. Reality TV komt ook uit op dvd. Het zes tracks tellende Ambi (2010) bestaat geheel uit instrumentaal werk.

Discografie Transfolmer

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Transfolmer

Audio/Video Transfolmer

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer