Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TREME TERRA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1993 - heden

Genre

latin, samba

Treme Terra

Treme Terra is een begrip op het gebied van Braziliaanse feestmuziek. De line-up bestaat uit een stuwende percussie- en blazerssectie, aangevuld met 2 dynamische zangeressen. De band combineert Braziliaanse stijlen, als samba-reggae, maracatu, afoxe en samba met jazz, rap en funk. De musici zijn afkomstig uit verschillende landen (o.a. Brazilie, ...
Volledige biografie...

Bezetting

Monica Avila   fluit, saxofoon
Marc Torlina   basgitaar
Jan Dumée   gitaar, percussie
Olaf Keus   percussie
Rob Klerkx   percussie
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

José Perez   klarinet, percussie, saxofoon

Genoemd in de biografie van

1978   Samba Salad
1987   Praful
1989   Zuco 103

Biografie Treme Terra

Treme Terra is een begrip op het gebied van Braziliaanse feestmuziek. De line-up bestaat uit een stuwende percussie- en blazerssectie, aangevuld met 2 dynamische zangeressen. De band combineert Braziliaanse stijlen, als samba-reggae, maracatu, afoxe en samba met jazz, rap en funk. De musici zijn afkomstig uit verschillende landen (o.a. Brazilie, Antillen en Nederland) en spelen hun slagwerkpartijen met een scala aan Afro-Braziliaanseinstrumenten. Voor de melodische arrangementen maakt de groep gebruik van bas, akoestische en elektrische gitaar.

1991

Braziliaans slagwerker Alaor Soares komt in 1991 naar Nederland, waar hij aan het conservatorium in Rotterdam studeert. Hij ontwikkelt een nieuwe techniek voor pandeiro (tamboerijn met vel). Het instrument heeft zowel een hoge als een lage klank en Soares probeert er zo op te spelen dat het een bas/snaar effect krijgt, terwijl de schelletjes zorgen voor een doorlopende hi-hat functie.

1993

Tijdens een bezoek aan Salvador de Bahia krijgt Soares het idee voor de band Treme Terra. Daar zag hij Timbalada aan het werk, een groep van vierenvijftig percussionisten met gitaar, keyborad, trombone en zang. Hij besluit in Nederland ook zoiets op te zetten, maar dan met zeven percussionisten, gitaar, bas en twee zangers.

1994

Treme Terra beleeft haar debuut tijdens het Viva Brasil Festival in Amsterdam en krijgt veel positieve reakties.

1995

Treme Terra groeit uit tot een veelgevraagde act op feesten en in theaters weet zich te ontwikkelen tot een zeer populaire afsluiter op vele festivals. Enkele hoogtepunten: Opening Uitmarkt '95, Bevrijdingsfestivals, Sail Amsterdam, Racism Beat It festival, Amsterdam en Openlucht Parade Gent, België.

1996

In de open lucht en/of een grote ruimte komt Treme Terra het best tot haar recht. De opzwepende ritmes van de uitgebreide percussiesectie kunnen dan 'ademen' zonder de melodieen van de zangeressen en de blazers te overstemmen die zich vrijelijk door en over de ritmische basis bewegen. Vandaar dat Treme Terra ook in 1996 veel gevraagd wordt voor buitenfestivals als het Dunya Festival, Opening Erasmusbrug en Opening Amsterdam ArenA.

1997

Optreden van Treme Terra op Wiesen Sun Splash Festival, Oostenrijk en Music & Harmony Beurs in de Utrechtse Jaarbeurs.

1998

Paradiso, Amsterdam. Treme Terra bewijst eens te meer hun populairiteit bij een multicultureel publiek.

1999

Treme Terra blijft optreden op sambafeesten. Er verschijnt geen nieuw plaatwerk.

Discografie Treme Terra

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Treme Terra

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer