Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TRIO BALQANA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Trio Balqana

Periode

2004 - heden

Genre

jiddisch, klezmer, wereldmuziek

Trio Balqana

Trio Balqana speelt feestelijke muziek uit de Balkan, uitgevoerd op exotische instrumenten en met op het programma onder meer oude klezmermuziek en Joods-Sefardische liederen. Het eerste programma is Van Doedelzak En Dans in 2004. Het zevende programma Gypsy Fire in 2010 is samen met zangeres Rolinha Kross. Joost Meilof is ...
Volledige biografie...

Bezetting

Hans Derksen   accordeon
Roelof Rosendal   darbuka, def, doedelzak, percussie, tapan, ud

Overige muzikanten

Monique Lansdorp   viool
Joost Meilof   basgitaar

Genoemd in de biografie van

2010   Rolinha Kross

Biografie Trio Balqana

Trio Balqana speelt feestelijke muziek uit de Balkan, uitgevoerd op exotische instrumenten en met op het programma onder meer oude klezmermuziek en Joods-Sefardische liederen. Het eerste programma is Van Doedelzak En Dans in 2004. Het zevende programma Gypsy Fire in 2010 is samen met zangeres Rolinha Kross. Joost Meilof is de vaste bassist van het ensemble.

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Trio Balqana

Audio/Video Trio Balqana

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer