Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TRIO HELL

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1989 - heden

Genre

country, rock

Trio Hell

Trio Hell is een Friese countryrockband en een afsplitsing van new wavegroep Kobus Gaat Naar Appelscha.
Volledige biografie...

Bezetting

Menno Bakker   mondharmonica, tin whistle, zang
Eric Ennema   gitaar, zang
Hans van der Iest   drums

Overige muzikanten

Gilbert Terpstra   drums
Robin van Velzen   gitaar
Kees Dijker   banjo, gitaar

Genoemd in de biografie van

1989   Kobus Gaat Naar Appelscha
1989   Pigmeat
1989   Strawelte

Biografie Trio Hell

Trio Hell is een Friese countryrockband en een afsplitsing van new wavegroep Kobus Gaat Naar Appelscha.

1989

Kobus Gaat Naar Appelscha valt in 1989 in twee bands uiteen: Pigmeat en Trio Hell. Menno Hatzmann (Menno Bakker) gaat met zanger/gitarist Eric Ennema en drummer Hans van der Iest verder als Trio Hell. In juli komt de eerste plaat Sigfried uit. Het album begint met de toepasselijke titel We Have To Move On. Maar de meest opvallende track is wellicht Get Your Penis Out. Een vrolijk lied over het begin der lente, op de melodie van Swiebertje. Trio Hell covert ook There's More Pretty Girls Than One. Ironisch genoeg is die klassieker ook te vinden op de debuut-cd van Pigmeat. Sigfried klinkt energiek. Naast veel elektrisch geweld is er ook ruimte voor Ierse klanken. Samen met Pigmeat, Disgrace en Strawelte is Trio Hell te horen op een vinylsingle van Friesland Pop. Trio Hell levert Going Down The Road, een cover van Woody Guthrie, ook te vinden op Sigfried.

Disgrace Kobus Gaat Naar Appelscha Pigmeat

1991

Trio Hell breidt uit. Kees Dijker en Gilbert Terpstra komen de band versterken. Beide heren hebben ook een Kobus Gaat Naar Appelscha-verleden. Hans van der Iest vertrekt. Robin van Velzen (Umberto di Bosso é Compadres) zorgt dat het trio een vijftal wordt. Met z'n vijven nemen ze The Marriage Of Heaven And Hell op. De plaat wordt goed ontvangen. Zo vindt underground muziekblad Opscene de plaat 'over het algemeen meer dan genietbaar'. Country Gazette waagt zich ook aan het album, en dat moet voor de doorsnee-lezer van dat blad even wennen zijn geweest. The Marriage Of Heaven And Hell bevat veel country- en folkinvloeden, maar veel songs op de plaat doen toch veel meer denken aan materiaal van groepen als The Pogues of The Whisky Priests. Door de komst van Van Velzen klinkt Trio Hell veel gevarieerder. 'Maar Amerikaanser”, aldus Opscene.

Umberto di Bosso é Compadres

1992

Opnieuw maakt Trio Hell deel uit van een select groepje bandjes dat te horen is op een verzamel-cd. Op Folkus On doen ook Pigmeat, The Feetwarmers en Kalis mee.

Kalis

1994

Het Duitse Costbar Records brengt een verzamel-cd uit onder de naam Skiflin' Post Punk & So From Holland. Trio Hell levert een bijdrage van ruim twintig minuten die bestaat uit de beste nummers van de twee albums die de Friezen hebben uitgebracht.

1995 - 2003

Na 1995 is het stil rond Trio Hell. Menno Hatzmann houdt zich onder zijn eigen naam Menno Bakker bezig met productiewerk voor o.a. Bambix en Nitwitz. Als muzikant is hij te horen op het debuutalbum van Polarex. Gilbert Terpstra en Eric Ennema doen in 1997 mee met de band Buzzgum, een Friese Britpopgroep. Terpstra gaat in 2003 drummen bij William Seen's Transport Music.

Bambix Buzzgum Polarex The Nitwitz William Seen's Transport Music

Discografie Trio Hell

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Trio Hell

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer