Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TRIO HELLENIQUE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Trio Hellenique in 1965

Periode

1957 - heden

Genre

amusementsmuziek, Griekenland, pop/rock, wereldmuziek

Online

Facebook (fansite)

Trio Hellenique

Trio Hellenique is een Grieks trio, gespecialiseerd in een verwesterde versie van Griekse volksmuziek. Leeftijdgenoten Polis Efthimiadis, Basil Nikolaidis en Denis Kavalieratos treden op hun zeventiende voor het eerst op in hun thuisland. Onder de naam Trio Tempo touren ze door Europa en gaan via Parijs en Brussel naar Zweden ...
Volledige biografie...

Bezetting

Polis Efthimiadis   bouzouki, gitaar, zang
Basil Nikolaidis   bouzouki, zang
Denis Kavalieratos   bouzouki, zang

Overige muzikanten

Nicolas Elefteriadis   piano

Biografie Trio Hellenique

Trio Hellenique is een Grieks trio, gespecialiseerd in een verwesterde versie van Griekse volksmuziek. Leeftijdgenoten Polis Efthimiadis, Basil Nikolaidis en Denis Kavalieratos treden op hun zeventiende voor het eerst op in hun thuisland. Onder de naam Trio Tempo touren ze door Europa en gaan via Parijs en Brussel naar Zweden om daar hun eerste plaat op te nemen. De bandnaam verandert in Trio Hellenique. De single Ni Nanai staat begin 1965 elf weken in de Nederlandse top 40. Trio Hellenique vestigt zich in Nederland en scoort hun grootste hit met La Danse De Zorba, een nummer uit de film Zorba de Griek, geschreven door Mikis Theodorakis en gebaseerd op de Griekse volksdans sirtaki. Decennia lang staat de single bekend als de plaat met de hoogste gecombineerde hitnotering met het grootste aantal punten ooit in Nederland. Dat record wordt pas in april 2012 gebroken door de Vlaams-Australische act Gotye met het nummer Somebody That I Used To Know. De band kent vele bezettingswisselingen. Het oorspronkelijke trio valt in de zomer van 1970 uit elkaar, omdat de bandleden elk met hun familie in een ander land wonen. Polis Efthimiadis blijft in Nederland, treedt solo op en start in 1971 het trio Polis Les Trio Hellenique samen met de Grieken Sotipis en Angelo. Een paar jaar later keert Basil Nikolaidis terug naar Nederland en treedt hij wereldwijd op met een nieuw trio waarvan de bezetting regelmatig wisselt.

Discografie Trio Hellenique

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Trio Hellenique

Audio/Video Trio Hellenique

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer