Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TRIO TINCHO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Trio Tincho in 2009

Periode

1998 - heden

Genre

tango, wereldmuziek

Trio Tincho

Trio Tincho is een tangogroep uit Utrecht. Het repertoire van het trio bestaat grotendeels uit klassieke tango van onder meer Aníbal Troilo, Roberto Grela en Osvaldo Pugliese, aangevuld met werk van Ástor Piazzolla en eigen composities. Naast tango's voeren de muzikanten ook zamba's en Argentijnse chacarera's uit.
Volledige biografie...

Bezetting

Martijn Traas   bandoneón
Ezequiel Menalled   gitaar
Martin Hiensch   contrabas

Biografie Trio Tincho

Trio Tincho is een tangogroep uit Utrecht. Het repertoire van het trio bestaat grotendeels uit klassieke tango van onder meer Aníbal Troilo, Roberto Grela en Osvaldo Pugliese, aangevuld met werk van Ástor Piazzolla en eigen composities. Naast tango's voeren de muzikanten ook zamba's en Argentijnse chacarera's uit.

1994 - 1998

Martin Hiensch start zijn muzikale loopbaan als bassist in diverse bandjes, waaronder LO! In 1994 ontdekt hij het werk van de Argentijnse componist en muzikant Osvaldo Pugliese (1905-1995) en diens Orquesta Típica. Hij verruilt zijn basgitaar voor een contrabas en neemt les bij de Belgische bassist Luc van Gestel (Tango Cuatro en Sexteto Canyengue). Martijn Traas speelt sinds 1996 bandoneon, geïnspireerd door Aníbal Troilo, Ástor Piazzolla, Pedro Maffia, Alfredo Marcucci en Carel Kraayenhof. In hetzelfde jaar bezoekt hij voor het eerst Argentinië en krijgt hij in Buenos Aires zijn bijnaam Tincho. Traas koopt zijn eerste bandoneon in de Harmonicacentrale in Amsterdam. Hiensch en Traas richten in 1998 Trio Tincho op.

Carel Kraayenhof

1999 - 2003

Martijn Traas is autodidact, maar neemt af en toe les van Carel Kraayenhof, de internationaal vermaarde Nederlandse bandoneonspeler. Later krijgt hij ook les van Gerard van Duinen (Mala Pinta). Via Buenos Aires en New York komt de Argentijnse gitaarvirtuoos Ezequiel Menalled (Buenos Aires, 1980) in september 2002 naar Nederland om compositie te studeren aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Na zijn afstuderen werkt hij als componist, dirigent en gitarist. Menalled geeft gitaarlessen aan The International School Of The Hague.

2004 - 2005

Met de komst in februari 2004 van Ezequiel Menalled krijgt Trio Tincho een nieuwe impuls. Hun tango ontwikkelt zich tot een ritmisch krachtige, dynamische stijl waarop gedanst kan worden.

2006

De stad Buenos Aires nodigt Trio Tincho uit deel te nemen aan het VIII Buenos Aires Tango Festival. Het openluchtconcert, op 27 februari 2006 in de wijk Recoleta, is een van de hoogtepunten in de carrière van het trio.

2007

Op 29 juli werkt Trio Tincho samen met Quinteto Zárate mee aan een Salón de Tango in Het Concertgebouw te Amsterdam, op uitnodiging van Carel Kraayenhof en zijn Sexteto Canyengue.

2008 - 2009

Trio Tincho presenteert op 3 mei 2008 in de Spaanse Club El Brillante te Utrecht het in eigen beheer opgenomen debuutalbum Puente Alsina. De cd bevat vijftien tango's, geïnspireerd door het optreden in Buenos Aires in 2006. Naast arrangementen van bestaande composities bevat de cd de twee eigen werken: Noventa Y Seis en Milonga Primavera. Tussen september 2008 en januari 2009 worden de gitaarpartijen waargenomen door de Argentijn Álvaro Rovira Ruiz, omdat Ezequiel Menalled in deze periode deelneemt aan een compositieproject in Mexico. Met Álvaro Rovira Ruiz speelt Trio Tincho voor het eerst in Madrid. Na Menalled's terugkeer gaat het trio in juni 2009 opnieuw naar Spanje voor een optreden tijdens een festival in Llanes.

Discografie Trio Tincho

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Trio Tincho

Audio/Video Trio Tincho

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer