Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TRUUSJE KOOPMANS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

02-03-1927 - 20-09-2003

Genre

Nederlandstalig, zang

Truusje Koopmans

Zangeres Truusje Koopmans vergaart in de jaren vijftig en zestig veel bekendheid met optredens voor de radio.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Biografie Truusje Koopmans

Zangeres Truusje Koopmans vergaart in de jaren vijftig en zestig veel bekendheid met optredens voor de radio.

1950 - 1969

Truus Koopmans (2 maart 1927) schrijft en zingt het intro van de populaire radiorubriek De Groenteman. Het lied wordt gezongen als een dansje, de cha-cha-cha, wat veel mensen verstaan als tja-tja-tja (Tja-Tja-Tja, Wat Zullen We Eten). Ze is te horen in radioprogramma's als Negen Heit De Klok en De Bonte Dinsdagavondtrein. Daarnaast doet ze onder andere mee aan het in die tijd populaire AVRO-radioprogramma Zing Met Ons Mee, samen met John Woodhouse, John de Mol en Annie Palmen. Truus Koopmans treedt regelmatig op met de zangers Herman Emmink, Dick Doorn en het duo De Spelbrekers. Als een van de Drie Marketensters is ze te horen met het Orkest Zonder Naam. De zangeres maakt deel uit van De Windmolens, onder leiding van John Woodhouse. In 1955 heeft ze veel succes met het door haarzelf geschreven lied Eén Recht, Eén Averecht dat ze maakt op de muziek van Op De Grote Stille Heide. In augustus 1956 heeft Koopmans een hit met Ik Wil Kussen, Kussen, Kussen.

Annie Palmen De Spelbrekers John de Mol John Woodhouse

2003

Op 22 september 2003 maakt collega Herman Emmink bekend dat Truus Koopmans op 20 september op 76-jarige leeftijd in haar woonplaats Marbella is overleden.

Discografie Truusje Koopmans

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Truusje Koopmans

Video Truusje Koopmans

Truus Koopmans & De Windm...
Truus Koopmans & De Windmolens ♪ Ik Wil Kussen, Kussen, Kussen ♫
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Truus Koopmans & De Windmolens ♪ Ik Wil Kussen, Kussen, Kussen ♫

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer