Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TUESDAY CHILD

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Tuesday Child

Periode

1996 - 1998

Genre

sixties

Online

Officiƫle website

Tuesday Child

Haagse Britpopband die in 1997 veel opzien baart met het sterke debuutalbum Universal Playground. Als de activiteiten van de band een jaar later op een lager pitje komen te staan, heeft voorman Maurice 'Mouse' Bom ruimte voor zijn bijdragen als muzikant en/of producer op platen van onder meer Easy Meat, ...
Volledige biografie...

Bezetting

Bert Fonderie   drums, zang
Maurice Bom   gitaar, zang
Roy Bouman   basgitaar
Erik Schurman   gitaar

Genoemd in de biografie van

1989   Snake Charming
1995   John Dear Mowing Club
1997   Easy Meat
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Tuesday Child

Haagse Britpopband die in 1997 veel opzien baart met het sterke debuutalbum Universal Playground. Als de activiteiten van de band een jaar later op een lager pitje komen te staan, heeft voorman Maurice 'Mouse' Bom ruimte voor zijn bijdragen als muzikant en/of producer op platen van onder meer Easy Meat, Birgit Schuurman, Remmelt, Muus & Femke en Gruppo Sportivo.

1996

Na een geslaagde Britpop coveravond in 't Paard in Den Haag op 12 juni besluiten Bom (ex-Coolscool, -Beauregarde) en Bouman (Easy Meat) in augustus een band op te richten. De naam Tuesday Child is afkomstig van een oud Engels rijmpje dat de diverse levensstadia van een mens symboliseert (maandag; het kind. Dinsdag; de tiener. Woensdag; de twintiger etc.). Drummer Bert Fonderie en gitarist Erik Schurman completeren de band. Nadat eerst een aantal optredens zijn geregeld start de band met het instuderen van composities van Bom. In de winter maakt de band een bliksemtournee langs twintig Haagse podia. Aan het eind van de tour ligt een uitnodiging voor het Euroslag Festival te wachten.

Beauregarde Coolscool Easy Meat

1997

Tuesday Child Tijdens het Euroslag Festival in januari ontdekt de A&R-manager van platenmaatschappij Columbia/Sony de groep. Twee maanden later tekent de band een contract. In maart beginnen de opnamen voor een album samen met co-producer Frans Hagenaars. Tussendoor staat de groep in Paradiso als voorprogramma van Kula Shaker. In augustus reizen Bom en Hagenaars naar de Londense Abey Road studio om het album Universal Playground te masteren. Als eerste single komt Doing Time uit. In september verschijnt de cd.

Frans Hagenaars

1998

Tuesday Child Tijdens het Noorderslag festival in januari krijgt de band op het podium bezoek van Rudeboy (Urban Dance Squad) die een Beatles-cover meezingt. Tuesday Child verhuist naar het nieuwe label S.M.A.R.T. van Sony. In februari verschijnt de single Mirror. De kennismaking met Rudeboy krijgt een vervolg in het VPRO TV-programma Plantage. Samen spelen zij het Beatle b-kantje Rain. In maart vliegt de groep op kosten van het Nationaal Popinstituut naar Amerika voor een concert tijdens het festival South By Southwest. Na terugkomst in Den Haag blijkt de energie op te zijn. Als de platenmaatschappij het idee voor een nieuwe cd afkeurt verdwijnt de inspiratie totaal. De geboekte concerten worden nog wel afgewerkt. Na een laatste optreden in Leiden ontbindt de groep zichzelf. Sinds 1998 is Bom als docent verbonden aan het Koninklijk Conservatorium, studierichting Art of Sound, voorheen Muziekregistratie.

1999 - 2002

Maurice Bom werkt verder als producer (o.a. Remmelt & Muus, Lynn Ryan en Clean), maker van reclamemuziek (hij is te zien in de spotjes van de belastingdienst en te horen in produkties van het duo Billinger/Marsman), muzikant en artistiek leider in de supergroep The Wishing Well en als leraar aan het conservatorium. In zijn vrije tijd neemt hij liedjes op die door zijn nabije omgeving zo goed worden ontvangen dat hij ze op een album zet. Zijn adverteerders-werk verschijnt op The Commercial Album (2003).

2003 - 2004

Vital Signs verschijnt in juni onder de naam Tuesday Child op Remmelt Records. Maurice Bom ondersteunt deze release door sporadisch op te treden waarbij hij zichzelf begeleidt op akoestische gitaar. Hij produceert de cd Clean (2003) van de groep Clean, het album Representatives Of The Shaggy Set (2004) van Cry Ugly en twee tracks op Topless 16 (2004) van Gruppo Sportivo. Bom is onderdeel van het team docenten Popmuziek aan het Conservatorium van Amsterdam.

Gruppo Sportivo

2005

Bom verzorgt de mix van de eerste EP van The Polar Exploration Ship (met Selwyn Slop uit Incence) en staat achter de knoppen bij de opnamen van de albums The Awakening van S.C.A.R (de nieuwe band van Jack Pisters) en Cavendish Road van Clean.

S.C.A.R The Polar Exploration Ship

2006

Maurice Bom produceert het album Heart's Blood On Your Dawn van de Amerikaanse muzikant Keith Caputo, de voormalige frontman van Life Of Agony.

2008 - 2009

Bom is als producer betrokken bij het debuutalbum The White Hour van The Polar Exploration Ship, dat in het voorjaar van 2009 uitkomt, en zit achter de knoppen bij het debuutalbum van singer/songwriter Femke Japing.

Femke Japing The Polar Exploration Ship

Discografie Tuesday Child

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Tuesday Child

Audio/Video Tuesday Child

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer