Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

UMBERTO DI BOSSO E COMPADRES

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1984 - 1988

Genre

garagerock

Umberto di Bosso é Compadres

Umberto di Bosso é Compadres is een van de exponenten van de Friese Bries. Umberto di Bosso is een fictieve zanger op z'n retour, vertolkt door zanger Lammert Voos. De band debuteert op het podium als voorprogramma van Claw Boys Claw tijdens de Sneekwave van 1984. Claw Boys Claw-zanger Peter ...
Volledige biografie...

Bezetting

Robijn Niemeijer   fluit, saxofoon, trompet
Bertus de Blaauw   achtergrondzang, drums
Lammert Voos   gitaar, mondharmonica, zang
Robin van Velzen   achtergrondzang, gitaar
Jan Folmer   basgitaar

Overige muzikanten

Peter Moed   gitaar
Johan Skuufmongool   trombone
Sybolt Kamstra   trompet

Genoemd in de biografie van

1984   The Visitor
1987   Spasmodique
1991   Trio Hell
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Umberto di Bosso é Compadres

Umberto di Bosso é Compadres is een van de exponenten van de Friese Bries. Umberto di Bosso is een fictieve zanger op z'n retour, vertolkt door zanger Lammert Voos. De band debuteert op het podium als voorprogramma van Claw Boys Claw tijdens de Sneekwave van 1984. Claw Boys Claw-zanger Peter te Bos is enthousiast en regelt enkele optredens. Het eerste album is een liveplaat, in december 1985 opgenomen in de Melkweg waar de band in het voorprogramma staat van de Australische groep The Scientists. Umberto di Bosso doet een tournee met de bevriende Rotterdamse band Spasmodique. Na het vertrek uit de band van Voos' vriendin Robijn Niemeijer speelt de band nog een klein jaar enkele malen in een gewijzigde bezetting. Het afscheidsconcert is op 26 december 1988 in Het Bolwerk te Sneek. Drummer Bertus de Blaauw gaat verder met Disgrace en Cooper en is werkzaam voor Mojo. Folmer en Van Velzen vormen Megakronkel. Voos zit tussen 2003 en 2007 in de folkgroep Baduhenna, maar is vooral actief als schilder en schrijver.

Discografie Umberto di Bosso é Compadres

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Umberto di Bosso é Compadres

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer