Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

VALERIUS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2005 - heden

Genre

funk

Online

Officiële site

Valerius

Valerius is een funkpopband uit Amsterdam. Hun single She Doesn't Know (2009) is zowel een hit in Nederland als in Indonesië.
Volledige biografie...

Bezetting

Kay Nambiar   gitaar, zang
Jesse Nambiar   gitaar, toetsinstrumenten, zang
Jelte Tuinstra   synthesizer

Overige muzikanten

Seppl Kretz   toetsinstrumenten, zang
Xander Vrienten   basgitaar
Klaas van Donkersgoed   drums

Genoemd in de biografie van

2012   Jett Rebel
2013   Kane

Biografie Valerius

Valerius is een funkpopband uit Amsterdam. Hun single She Doesn't Know (2009) is zowel een hit in Nederland als in Indonesië.

2005 - 2008

Valerius bestaat in de beginfase naast de broers Jesse en Kay Nambiar uit hun neef Ivar en beste vriend Georgy. De bandnaam komt van het Valeriusplein in Amsterdam waar de muzikanten tijdens de middelbareschooltijd hun oefenruimte hebben. Valerius komt in contact met producer Reinder van Zalk, eigenaar van de studio Earforce in Amsterdam. Hij helpt de band verder met het schijven van songmateriaal. In 2007 verkiest 3FM Valerius als Serious Talent. Popzender TMF neemt Valerius op in de TMF Kweekvijver.

2009 - 2013

Voor de single She Doesn't Know (2009) wordt een videoclip gemaakt, geïnspireerd door de speelfilm The Big Lebowski. Het nummer wordt gebruikt in het computerspel The Sims 3. Valerius wordt voor de tweede keer uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. In 2009 tourt de band mee als voorprogramma van Boris Titulaer (later actief onder de naam Bo Saris). Valerius verzorgt in hetzelfde jaar ook de voorprogramma's tijdens de optredens in Nederland, België, Ierland en Frankrijk van de Amerikaanse Jonas Brothers. Valerius staat in januari 2010 op het 3FM Serious Talent Stage tijdens Noorderslag in Groningen. Vlak na de derde single Green Light verschijnt in maart 2010 het titelloze debuutalbum. De single She Doesn't Know wordt in 2011 een grote hit in Indonesië. Valerius reist een paar keer naar dat land voor optredens, onder meer in het veelbekeken televisieprogramma Dahsyat Show. Jesse en Kay Nambiar nemen de tijd om nieuw materiaal te schrijven. Het eerste resultaat is de single You've Got It die op 30 mei 2012 in première gaat in het 3FM-programma van DJ Giel Beelen. In het najaar van 2012 trekt Valerius door het land met de band Only Seven Left. Het tweede album Marilyn White wordt op 30 mei 2013 gepresenteerd. Toetsenist Jelte Tuinstra (Metro Mortale) neemt een album op onder de naam Jett Rebel. Hij voert de muziek live uit met bassist Xander Vrienten en drummers Rick van Wort (Re:Freshed Orchestra) en Joost van Dijck (The Souldiers). In het najaar staat Valerius in het voorprogramma van de clubtournee Come Together van Kane.

Boris Jett Rebel Kane

Discografie Valerius

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Valerius

Audio/Video Valerius

Video Valerius

Valerius in Dahsyat RCTI ...
Valerius in Dahsyat RCTI Part 2
Valerius - You've Got It
Valerius - You've Got It
Valerius - She Doesn't Kn...
Valerius - She Doesn't Know (official video)
Whenever
Whenever
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Valerius - You've Got It

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer