Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

VAN PUFFELEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2006 - heden

Genre

akoestisch, muziektheater, Nederlandstalig

Online

Officiƫle website

Van Puffelen

Van Puffelen is een Amsterdamse band met op het repertoire rauwe Nederlandtalige kroegliederen waaronder het Amsterdamse loflied 't IJ. De teksten en muziek zijn van zanger en contrabassist Chris Bernhart. Van Puffelen groeit van trio uit naar een kwartet dat rond 2009 naast Bernhart bestaat uit pianist Wim Veenhof, blazer ...
Volledige biografie...

Bezetting

Patrick Votrian   trombone, tuba
Roy Bakker   drums, percussie
Chris Bernhart   componist, contrabas, tekstschrijver, zang
Wim Veenhof   accordeon, piano

Overige muzikanten

Leo Bouwmeester   piano

Genoemd in de biografie van

2009   Patrick Votrian

Biografie Van Puffelen

Van Puffelen is een Amsterdamse band met op het repertoire rauwe Nederlandtalige kroegliederen waaronder het Amsterdamse loflied 't IJ. De teksten en muziek zijn van zanger en contrabassist Chris Bernhart. Van Puffelen groeit van trio uit naar een kwartet dat rond 2009 naast Bernhart bestaat uit pianist Wim Veenhof, blazer Patrick Votrian (o.a. De Kift) en drummer/percussionist Roy Bakker (o.a. Herman Brood).

Discografie Van Puffelen

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Van Puffelen

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer