Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

VINCENT DE MOOR

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1993 - heden

Genre

DJ, house, producer, trance

Pseudoniemen

Cache, Descent, DH Cartel, Emerald, Fix To Fax, Flashbang, Gmoork, Outline, Questia, Raster, Sidewalk, V-Lock, VDM, Veracocha

Vincent de Moor

De Haagse producer Vincent de Moor (geboren in Delft) behoort tot de eerste generatie tranceproducers in Nederland, en weet daarmee ook al snel over de grens te scoren. Samen met Ferry Corsten (System F) en Tiesto is hij verantwoordelijk voor de grote trancedoorbraak eind jaren negentig. Vooral in Engeland is ...
Volledige biografie...

Instrumenten

producer

Genoemd in de biografie van

1999   Ferry Corsten
2001   Armin van Buuren
2002   Don Diablo
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Vincent de Moor

De Haagse producer Vincent de Moor (geboren in Delft) behoort tot de eerste generatie tranceproducers in Nederland, en weet daarmee ook al snel over de grens te scoren. Samen met Ferry Corsten (System F) en Tiesto is hij verantwoordelijk voor de grote trancedoorbraak eind jaren negentig. Vooral in Engeland is de Moor erg succesvol.

1993 - 1995

Op het Laser Squad-label brengt De Moor zijn eerste tranceplaten uit, dan nog onder de naam Fix To Fax. Onder de namen Sidewalk en M. Theatre brengt De Moor vervolgens platen uit op het Combined Forces-label. Een andere productie van De Moor verschijnt op het Taste-label, een nieuw label van DJ Remy.

1996

Systematic van De Moor is de vierde release van het nieuwe Deal-label, nu onder de naam Vincent de Moor. Het nummer komt terecht op verschillende Engelse compilatie-albums. De Moor doet remixen voor onder andere Ariel, Convert, Little Jam, MTF, De Bos en V-tracks.

1997

Het nummer Flowtation, wordt in Engeland in licentie uitgebracht bij XL-Recordings. De track bereikt nummer 54 in de Engelse charts en is de Moor's echte doorbraak in Engeland.

1998

De single Orion City is wederom een succes in Engeland en wordt o.a. gelicenseerd aan Universal (Engeland), Zyx (Duitsland), Flex (Scandinavië) and Blanco Y Negro (Spanje). Niet lang hierna verschijnt het eerste album Orion City. Dit album, waarop de Moor probeert diverse stijlen te laten horen, wordt uitgebracht in een groot deel van Europa.

1999

De Moor gaat een samenwerkingsverband aan met Ferry Corsten (System F) onder de naam Veracocha. In oktober wordt De Moor door het Engelse tijdschrift Muzik genomineerd voor de titel Best Producer. Het tweede album is simpelweg getiteld Moor en komt wereldwijd uit in november. De Moor weigert nog steeds om live-optredens te doen. Wel verschijnt rond de jaarwisseling zijn eerste videoclip.

Ferry Corsten

2000

Het tweede album van de Moor heet gewoonweg MOOR. Aan het eind van het jaar wordt Fly Away, de derde single van het album, gesignaleerd in de playlist van BBC Radio 1. Het nummer behaalt de elfde plaats in de Britse dance-hitlijst Coolcuts. Op de Additional Works ep's laat de Moor horen ook een wat donkerdere, meer progressive-gerichte sound te beheersen.

2001

De single Fly Away wordt officieel uitgebracht in februari, verovert wereldwijd de dansvloeren en staat bovenaan veel playlists en dancecharts. De clip van de song wordt gemaakt in de inmiddels van het album Moor en de website bekende animatiestijl.

2002

Voor 2002 plant de Moor een remix van zijn hit Flowtation uit 1997 met als titel Flowtation 2002. De plaat moet in het voorjaar uitkomen.

2003 - 2005

Van De Moors nieuwe project Questia verschijnen vanaf 2003 enkele EP's op het label A State Of Trance. Samen met René Merkelbach produceert hij onder de naam V-Lock de 12" Birth Of Light. Hij brengt ook trance uit onder de namen VDM, Flashbang en Raster.

Discografie Vincent de Moor

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Vincent de Moor

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer