Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

VOER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Voer

Periode

2005 - heden

Genre

nu jazz

Online

Officiële website

Voer

Voer is een muzikaal experiment van zangeres Vera van der Poel en violist Oene van Geel. Het duo speelt een cross-over van jazz, pop, wereldmuziek, funk en electro, gebruik makend van de vrijheid van jazz en de helderheid van popmuziek. De eerste editie van Voer wordt aangevuld door Anton Goudsmit, ...
Volledige biografie...

Bezetting

Vera van der Poel   zang
Oene van Geel   viool

Overige muzikanten

Anton Goudsmit   gitaar
Afra Mussawisade   percussie
Gulli Gudmundsson   basgitaar
Robert van Heumen   sampler
Mark Haanstra   basgitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Voer

Voer is een muzikaal experiment van zangeres Vera van der Poel en violist Oene van Geel. Het duo speelt een cross-over van jazz, pop, wereldmuziek, funk en electro, gebruik makend van de vrijheid van jazz en de helderheid van popmuziek. De eerste editie van Voer wordt aangevuld door Anton Goudsmit, Afra Mussawisade en Gulli Gudmundson, later aangevuld met samples van Robert van Heumen. De derde editie bestaat naast Van der Poel en Van Geel uit bassist Mark Haanstra, drummer Eric Hoeke en toetsenist Jeroen van Vliet. Voer speelt onder meer in het Bimhuis en tijdens North Sea Jazz 2007, Garana Jazz in Roemenië (2007) en Jazz Op Het Dak 2008 in Amsterdam.

Discografie Voer

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Voer

Audio/Video Voer

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer