Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

W&W

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

W&W

Periode

2007 - heden

Genre

dance, progressive, trance

Online

Officiële website

W&W

Willem van Hanegem (zoon van voetballer Willem van Hanegem) en Ward van der Harst zijn al solo actief als trance- en progressive-producer wanneer ze elkaar in 2007 ontmoeten tijdens het dancefeest Trance Energy. Een jaar later verschijnt hun de eerste productie Mustang. Armin van Buuren noemt W&W 'the next big ...
Volledige biografie...

Bezetting

Ward van der Harst   elektronica, producer
Willem van Hanegem   elektronica, producer

Biografie W&W

Willem van Hanegem (zoon van voetballer Willem van Hanegem) en Ward van der Harst zijn al solo actief als trance- en progressive-producer wanneer ze elkaar in 2007 ontmoeten tijdens het dancefeest Trance Energy. Een jaar later verschijnt hun de eerste productie Mustang. Armin van Buuren noemt W&W 'the next big thing' en 'the rising stars of trance' en tekent het duo voor zijn label Armada Music. In 2008, 2009 en 2010 brengen ze een tiental singles uit als download en reizen ze meerdere keren de wereld rond voor optredens in clubs en tijdens festivals. Hoogtepunten zijn de optredens in Buenos Aires voor 22.000 man op een rugbyveld en in de O2 Arena in Tsjechië. Op hun debuutalbum Impact (september 2011) staat naast trance ook dubstep, geïnspireerd door de muziek van de Amerikaanse producer Skrillex. In het najaar van 2011 treedt het duo op in onder anderen Noord-Ierland en de Verenigde Staten (september), Polen, Oekraïne, Maleisië en de Filippijnen (oktober), Groot-Brittannië, Ierland en Slovenië (november). W&W tekent in januari 2012 bij Armada Music Management waar ze hun eigen label Mainstage Music lanceren. De eerste release van Mainstage Music is W&W’s single Shotgun.

Discografie W&W

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's W&W

Audio/Video W&W

Video W&W

W&W feat. Ana Criado - Th...
W&W feat. Ana Criado - Three O'Clock (Official Music Video)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
W&W feat. Ana Criado - Three O'Clock (Official Music Video)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer