Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

WHAT-A-GIG!

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1987 - 1990

Genre

funk

What-a-gig!

What-A-Gig! is een funkband uit Groningen met op het repertoire veel covers. In 1989 doet de band mee aan de wereldfinale van de Yamaha Band Explosion in Tokio voor een zaal van 17.000 man en een jury die bestaat uit onder meer Jon Bon Jovi, Joey Tempest van Europe en ...
Volledige biografie...

Bezetting

Hilbrand Wieringa   saxofoon
Willem Nuruwe   basgitaar
Kevin Gallagher   trompet
Mieke Bom   zang
M. T.   percussie
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Richard Hallebeek   gitaar
Bart Dalenoord   percussie
Jan Meiborg   toetsinstrumenten
Lex Pattiasina   basgitaar

Genoemd in de biografie van

1989   Richard Hallebeek

Biografie What-a-gig!

What-A-Gig! is een funkband uit Groningen met op het repertoire veel covers. In 1989 doet de band mee aan de wereldfinale van de Yamaha Band Explosion in Tokio voor een zaal van 17.000 man en een jury die bestaat uit onder meer Jon Bon Jovi, Joey Tempest van Europe en gitarist Issei Noro van de Japanse band Casiopea. What-A-Gig! eindigt op de vierde plaats met het nummer Question Of Love. Percussionist Bart Dalenoord levert bijdragen op het album Met Liefde (2006) van Luie Hond. Gitarist Richard Hallebeek volgt een opleiding in Los Angeles en groeit uit tot een gerespecteerd jazzrockgitarist.

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video What-a-gig!

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer