Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

WHITE ROSE TRANSMISSION

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

White Rose Transmission

Periode

1995 - heden

Genre

alternative, gothic, new wave

White Rose Transmission

De Europese band White Rose Transmission begint in 1995 als een samenwerking tussen Carlo van Putten (The Convent, Dead Guitars) en Adrian Borland, de frontman van de Britse new wavegroep The Sound. Het tweede album 700 Miles Of Desert (1999) bevat onder meer een bijdrage van Mark Burgess (The Chameleons).
Volledige biografie...

Bezetting

Carlo van Putten   zang
Rob Keijzer   gitaar
Frank Weyzig   basgitaar, gitaar, toetsinstrumenten

Overige muzikanten

Adrian Borland   gitaar, zang

Biografie White Rose Transmission

De Europese band White Rose Transmission begint in 1995 als een samenwerking tussen Carlo van Putten (The Convent, Dead Guitars) en Adrian Borland, de frontman van de Britse new wavegroep The Sound. Het tweede album 700 Miles Of Desert (1999) bevat onder meer een bijdrage van Mark Burgess (The Chameleons). Na het plotselinge overlijden van Borland op 26 april 1999, een half jaar na de opnamen van het tweede album 700 Miles Of Desert (1999), komt het project tijdelijk tot een halt. In 2006 pikt Van Putten samen met Rob Keijzer de draad weer op, resulterend in het derde album Bewitched & Bewildered (2006). Gitarist Frank Weyzig (Clan of Xymox, Born For Bliss) voegt zich in 2008 bij de band en is te horen op het vierde album Spiders In The Mind Web dat in 2010 uitkomt op het Duitse label Echozone. De cd laat onder meer invloeden horen van Pink Floyd en Jeff Buckley.

Discografie White Rose Transmission

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's White Rose Transmission

Audio/Video White Rose Transmission

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer