Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

WILLEM DUYN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Willem Duyn

Periode

1937 - 2004

Genre

Nederlandstalig, pop, zang

Pseudoniemen

Big Mouth

Willem Duyn

Zanger van voornamelijk carnavaleske Nederlandstalige liedjes. Krijgt zijn grootste bekendheid als de Big Mouth van het duo Mouth & MacNeal en krijgt solo een grote hite met het sterk autobiografische Willem.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1978   Big Mouth & Little Eve
1978   Mouth & MacNeal
1980   Joost Nuissl
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Willem Duyn

Zanger van voornamelijk carnavaleske Nederlandstalige liedjes. Krijgt zijn grootste bekendheid als de Big Mouth van het duo Mouth & MacNeal en krijgt solo een grote hite met het sterk autobiografische Willem.

In bezetting van

Big Mouth & Little Eve   zang
Holland Kwartet   drums
Jay-Jays   zang
Les Etoiles   drums, zang
Mouth & MacNeal   zang
Speedway   zang
The Marks   zang

1960

Willem Duyn (31 maart 1937) uit Haarlem is drummer bij het Holland Kwartet, maar is opgeleid tot constructiebankwerker. In de jaren '60 treedt hij op met allerlei groepen, waaronder de Jayjays als opvolger van Johnny Lion. Wanneer de band wordt opgeheven vindt Duyn werk als DJ en als leider van een band in een nachtclub.

Holland Kwartet Jay-Jays

1971

Maggie MacNeal uit Krabbendam brengt haar eerste solo-plaat uit, I Heard It Through The Grapevine. Componist/producer Hans van Hemert ruikt talent en brengt Maggie en Willem bij elkaar. De eerste single van Mouth & MacNeal, Hey You Love, scoort meteen goed en belandt in de top 5.

Mouth & MacNeal

1974

In maart vertegenwoordigen Mouth & MacNeal Nederland op het Eurovisie Songfestival en behalen ze een derde plaats met Ik Zie Een Ster. In Nederland wordt het nummer een grote hit die veertien weken in de hitparade blijft staan. Ondanks het aanhoudend succes van het duo, wordt Maggie op Sinterklaasavond aan de kant gezet voor Little Eve (Ingrid Kup) met wie Duyn in het huwelijk treedt.

Mouth & MacNeal

1975

Het kersverse duo Big Mouth & Little Eve scoren in mei een hit met de single Uncle, een succes dat zij later niet meer zullen evenaren.

Big Mouth & Little Eve

1978

Big Mouth begint een solo-carrière. Zijn carnavalesque liedjes komen niet verder dan de tipparade.

1979

In augustus scoort Big Mouth, nu onder zijn echte naam Willem Duyn, een grote hit met het sterk autobiografische Willem.

1980

Duyn brengt nog een aantal Nederlandstalige singles uit, maar komt niet verder dan een plaatsje in de tipparade. Op 7 augustus verbreekt de zanger met het schudden van 11.075 handen het wereldrecord handenschudden op één dag.

1992

Als zanger Bennie Jolink van de achterhoekse rockband Normaal door een verkeersongeluk een half jaar uit de running is, neemt Willem Duyn tijdelijk zijn plaats in. De samenwerking onder de noemer Willem dut Normaal levert een hit op met de single Woenderbaar.

Normaal

1994 - 1999

Willem Duyn maakt nog enkele singles maar slaagt er niet in de hernieuwde belangstelling verder uit te bouwen. Hij treedt jaarlijks nog wel zo’n vijftig keer op, maar echt succes blijft uit. Big Mouth kan er niet mee zitten gezien een uitspraak in het Nieuw Kamper Dagblad: 'Ik ben langzaam opgekomen. Laat me nou ook maar langzaam wegzakken". De zanger verhuist naar Roswinkel in Drenthe.

2000

Willem Duyn brengt de op het EK voetbal geïnspireerde single Piet Hein 2000 uit.

2004

In de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 december overlijdt Willem Duyn op 67-jarige leeftijd aan een hartstilstand.

Discografie Willem Duyn

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Willem Duyn

Audio/Video Willem Duyn

Video Willem Duyn

Willem Duyn ♪ Suukzeven ♫
Willem Duyn ♪ Suukzeven ♫
Willem Duyn ♪ I'j bunt ni...
Willem Duyn ♪ I'j bunt niet Wies ♫
Willem Duyn ♪ Ik neem de ...
Willem Duyn ♪ Ik neem de eerste trein naar Zandvoort ♫
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Willem Duyn ♪ I'j bunt niet Wies ♫

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer