Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

WILLIAM SEEN'S TRANSPORT MUSIC

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

William Seen's Transport Music

Periode

2003 - heden

Genre

alternative, singer-songwriter

Online

Facebook
Twitter

William Seen's Transport Music

William Seen's Transport Music begint als soloproject van Egbert van der Werff (ex-Travis/Lucas). Hij werkt veel samen met zijn voormalige bandgenoot René Monsma. In 2004 wint hij de Grote Prijs van Friesland in de categorie singer/songwriter en staat in december 2004 in Paradiso tijdens de finale van Grote Prijs van ...
Volledige biografie...

Bezetting

Gilbert Terpstra   drums
Egbert Van Der Werff   zang
René Monsma   gitaar, orgel, zang
JanPeter Hoekstra   gitaar, toetsinstrumenten, zang

Genoemd in de biografie van

1989   Kobus Gaat Naar Appelscha
1995   Trio Hell
2004   Krezip
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie William Seen's Transport Music

William Seen's Transport Music begint als soloproject van Egbert van der Werff (ex-Travis/Lucas). Hij werkt veel samen met zijn voormalige bandgenoot René Monsma. In 2004 wint hij de Grote Prijs van Friesland in de categorie singer/songwriter en staat in december 2004 in Paradiso tijdens de finale van Grote Prijs van Nederland. Met de komst van JanPeter Hoekstra (ex-Krezip, Jacqueline Govaert, Guild Of Stags, The Sheer) en Gilbert Terpstra (ex-Kobus Gaat Naar Appelscha, Het Jankobus Drum & Bas Ensemble) wordt WSTM een kwartet. De groep neemt begin 2005 een sessie op in de studio van Frans Hagenaars. In september 2006 emigreert Van der Werff naar Canada, maar dat brengt het bestaan van de band niet in gevaar. De plannen voor een volwaardige plaat, die sessiegewijs wordt opgenomen, gaan daarna voor een tijdje in de koelkast. Begin 2010 komt Egbert terug naar Nederland en begint de groep mondjesmaat te werken aan nieuwe plannen en de voltooiing van het debuutalbum Can I Sit Here And Absorb?, opgenomen en geproduceerd door Frans Hagenaars. In juni 2011 komt van deze plaat de eerste single Sunkeneyed uit via iTunes en Spotify. Ondertussen treedt de band weer met regelmaat op en werkt in de studio aan nieuw materiaal. Het debuutalbum verschijnt in mei 2012. Op 27 juli 2013, tijdens de eerste editie van het driedaagse Friese popfestival Welcome To The Village, voert William Seen’s Transport Music het album Barefoot And Pregnant (1990) van The Serenes intregraal uit naar aanleiding van de heruitgave van die plaat. Het tweede album zal naar verwachting in het najaar van 2015 verschijnen.

Discografie William Seen's Transport Music

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's William Seen's Transport Music

Audio/Video William Seen's Transport Music

Video William Seen's Transport Music

William Seen's Transport ...
William Seen's Transport Music - Sunkeneyed (OFFICIAL VIDEOCLIP)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
William Seen's Transport Music - Sunkeneyed (OFFICIAL VIDEOCLIP)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer