Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

WILLIAM AND THE HANDJIVES

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2004 - heden

Genre

coverbands, rock'n'roll

William and The Handjives

Swingende, driestemmige fiftiesband rondom zanger en gitarist William Smulders. Het trio speelt voornamelijk op recepties, bruiloften, bedrijfsfeesten en evenementen. De bandleden staan op het podium naast elkaar opgesteld met ieder een ouderwetse Gouden Elvis Microfoon. Op het repertoire staan nummers als You Can't Hurry Love, Crazy Little Thing Called Love, ...
Volledige biografie...

Bezetting

Jan Flubacher   contrabas, zang
Thijs Verwer   drums, zang
William Smulders   gitaar, zang

Genoemd in de biografie van

2005   Nighthawks At The Diner

Biografie William and The Handjives

Swingende, driestemmige fiftiesband rondom zanger en gitarist William Smulders. Het trio speelt voornamelijk op recepties, bruiloften, bedrijfsfeesten en evenementen. De bandleden staan op het podium naast elkaar opgesteld met ieder een ouderwetse Gouden Elvis Microfoon. Op het repertoire staan nummers als You Can't Hurry Love, Crazy Little Thing Called Love, Some Kind Of Wonderful en 3 Steps To Heaven. De band wordt soms aangevuld met een saxofonist. William Smulders treedt ook solo op met muziek uit de periode 1950-1990. In zijn carrière deelt hij het podium met o.a. Wanda Jackson, Peter Koelewijn, René Shuman, Hans Dulfer, Linda Gail Lewis,Volumia!, De Kast en Bløf. Hij reist door de Verenigde Staten waar hij onder meer optreedt in de club BB King's, het café van blueslegende BB King in Memphis. Drummer Thijs Verwer en de in Keulen geboren contrabassist Jan Flubacher spelen ook in Nighthawks At The Diner.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video William and The Handjives

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer