Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

WIM JONGBLOED

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1929 - 1982

Genre

arrangeur, dirigent, piano

Wim Jongbloed

Pianist Wim Jongbloed speelt van 1949 tot 1951 in het jazzcombo Atlantic Quintet. Hij is eind jaren zestig en begin jaren zeventig als arrangeur betrokken bij de opnamen van platen van The Cats. Samen met producer Klaas Leyen is hij medeverantwoordelijk voor het ontstaan en de ontwikkeling van de palingsound.
Volledige biografie...

Instrumenten

arrangeur, dirigent, piano

Genoemd in de biografie van

1959   Chris Dekker
1968   The Cats

Biografie Wim Jongbloed

Pianist Wim Jongbloed speelt van 1949 tot 1951 in het jazzcombo Atlantic Quintet. Hij is eind jaren zestig en begin jaren zeventig als arrangeur betrokken bij de opnamen van platen van The Cats. Samen met producer Klaas Leyen is hij medeverantwoordelijk voor het ontstaan en de ontwikkeling van de palingsound. Hij arrangeert ook muziek voor onder anderen Robert Long, Manke Nelis, Mieke Telkamp, The Buffoons, Unit Gloria (Last Seven Days), Pussycat (Mississippi), Jan Akkerman (zijn eerste album Talent For Sale), Imca Marina, Patricia Paay en Dimitri van Toren. Als pianist speelt hij met Nederlandse en buitenlandse artiesten. Zo speelt hij onder meer met de Britse jazzzangeres Cleo Laine, de Amerikaans-Franse danseres en zangeres Josephine Baker en de Amerikaanse rock-'n-rollster Chuck Berry. Zijn zoon Willem Jongbloed drumt in onder meer bij rockband Temple, Long Tall Ernie and the Shakers en Margriet Eshuijs.

In bezetting van

Atlantic Quintet   piano

Discografie Wim Jongbloed

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Wim Jongbloed

Video Wim Jongbloed

The Buffoons - Catarina B...
The Buffoons - Catarina Baby
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
The Buffoons - Catarina Baby

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer