Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

WIPNEUS EN PIM

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1996 - heden

Genre

amusementsmuziek, disco, DJ

Online

Officiƫle website

Wipneus En Pim

Twee DJ's uit Den Haag met een hoog camp-gehalte die veel succes hebben met optredens waarbij veel interactie is met het publiek.
Volledige biografie...

Bezetting

Edwin Van 't Schip   draaitafels
Bart van Rooijen   draaitafels

Overige muzikanten

Mark Kneppers   draaitafels

Genoemd in de biografie van

1999   Dennie Christian
2001   Edwin Rutten
2003   Kraak & Smaak

Biografie Wipneus En Pim

Twee DJ's uit Den Haag met een hoog camp-gehalte die veel succes hebben met optredens waarbij veel interactie is met het publiek.

1996

House-DJ's Van 'T Schip en Kneppers besluiten het samen over een andere boeg te gooien, onder de naam Wipneus en Pim gaan ze er alles aan doen om het publiek te vermaken met een mix van dansmuziek, tv-tunes en spelletjes. Het duo geeft blijk van een goed gevoel voor camp en doet de eerste optredens in de zomer.

1997 - 1998

Het Paard in Den Haag geeft Wipneus en Pim een maandelijkse zondagavond om hun kunsten te vertonen. Deze avond genaamd Glitterclub is vanaf het begin af aan een succes. Langzaam aan worden Wipneus en Pim bekende namen. In 1998 zijn ze gastheer op maandelijks terugkerende feesten in Utrecht, Leiden, Tilburg, Zwolle en Rotterdam. Ze worden geboekt voor bedrijfs- en studentenfeesten, popfestivals en dancefestivals. Daarnaast treden ze op in het clubcircuit.

1999

In de zomer speelt het duo samen met ondermeer Dennie Christian op het Lowlands-festival. Inmiddels heeft Arcade interesse getoond, de heren nemen een album op dat in november uitkomt. Al in oktober verschijnt de single Get Dancin'.

Dennie Christian

2000

In januari doen Wipneus en Pim een optreden op het Noorderslag-festival. Vanaf eind november is het duo te zien in het eigen TV-programma DJ's Wipneus En Pim In Televisieland op BNN. Net als hun optredens staan de uitzendingen in het teken van de campy jaren zeventig.

2001

Tijdens hun optreden op Parkpop nodigt het DJ-duo Edwin Rutten uit mee te doen als Ome Willem. Wipneus & Pim vieren op 23 november hun vijfjarig bestaan met een feest in de Heineken Music Hall. Tijdens het lustrumfeest worden ondermeer de Wipneus & Pim Awards uitgereikt.

Edwin Rutten

2004

Mark Kneppers is internationaal succesvol met het funky danceproject Kraak & Smaak.

Kraak & Smaak

2005 - 2006

Wipneus en Pim zijn vanaf half september 2005 in de theaters te zien met de familievoorstelling Wipneus en Pim Trakteren, een interactieve show voor het hele gezin.

2007

Het duo presenteert dit jaar het concept de AVRO's Toppop Disco Bingo en staat met plaatjes en praatjes op de Wedren in Nijmegen en de kinderevenementen Legoworld en Het Feest Van Sinterklaas. Mark Kneppers richt zich fulltime op Kraak & Smaak. Zijn vervanger is Bart van Rooijen, al enkele jaren actief als podiumassistent bij de shows van Wipneus & Pim.

2010

Wipneus & Pim presenteren de We Love Classics Quiz, een concept waarbij meezingen en dansen wordt gecombineerd met een popquiz. In mei komt de bijbehorende cd uit, een dubbelalbum onder de titel Classic Hits.

2011

Met hulp van Stichting Beeld en Geluid te Hilversum, Mark Kneppers en zijn huidige DJ-partner Bart van Rooijen stelt Edwin van 't Schip een compilatie samen met 26 originele herkenningstunes van kinderseries. Het nostalgische Televisietijd! komt uit onder de naam Wipneus & Pim en bevat onder meer muziek van Barbapapa, Bassie en Adriaan, Calimero, De Bereboot, De Fabeltjeskrant, Ome Willem, Floris, Peppi en Kokki, Pipo de Clown, Hamelen, Q en Q en Swiebertje.

Discografie Wipneus En Pim

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Wipneus En Pim

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer