Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

WOOST

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Woost

Periode

2002 - 2011

Genre

alternative, rock

Online

Officiële website

Woost

De Tilburgse band Woost wordt in 2002 opgericht door zanger/gitarist Koen-Willem Toering (A Pin's Fee), zanger/gitarist Gijs Coolen en zanger/bassist Erik Harbers samen met drummer Pieter Holkenborg en gitarist/zanger Jesse Klaasse, allen studenten aan de Rockacademie. In 2003 staat de band op de compilatie College Radio van het Nationaal Pop ...
Volledige biografie...

Bezetting

Koen-WillemToering   gitaar, zang
Gijs Coolen   gitaar, zang
Erik Harbers   achtergrondzang, basgitaar
Nicky Hustinx   achtergrondzang, drums

Overige muzikanten

Pieter Holkenborg   drums
Jesse Klaasse   achtergrondzang, gitaar

Genoemd in de biografie van

2009   Automatic Sam
2010   Marike Jager

Biografie Woost

De Tilburgse band Woost wordt in 2002 opgericht door zanger/gitarist Koen-Willem Toering (A Pin's Fee), zanger/gitarist Gijs Coolen en zanger/bassist Erik Harbers samen met drummer Pieter Holkenborg en gitarist/zanger Jesse Klaasse, allen studenten aan de Rockacademie. In 2003 staat de band op de compilatie College Radio van het Nationaal Pop Instituut samen met onder anderen Voicst, Gem, Moss en zZz. Aan de compilatie zit ook een korte gezamenlijke tournee gekoppeld en een optreden tijdens Noorderslag 2004. Op hun in eigen beheer uitgebrachte debuutalbum Colour My Skin (2005) put Woost uit de muzikale erfenis van de jaren zeventig en negentig en een geluid waarin echo's hoorbaar zijn van Motorpsycho, Radiohead en Soundgarden. Rudeboy (Urban Dance Squad) levert gastvocalen. Drummer Holkenborg maakt plaats voor Nicky Hustinx. Na het toegankelijker klinkende, in vier dagen opgenomen vervolg Rumour. Open Your Ears (2006), waarop de drumpartijen voornamelijk zijn ingespeeld door Bram van den Berg (Krezip), volgt Welcome To Teleskopia (2008), een album waarop Woost terugvalt op het harmonische geluid van bands uit de jaren zestig zoals The Beatles. Jesse Klaasse is dan al vertrokken naar de band Daybroke. Woost begeleidt zangeres Nova Borgers op haar debuutalbum Same As Never Before (2009). De band tekent bij het label Morning Coffee Records van zangeres Marike Jager en brengt daar het vierde album 6 Minutes South (2010) uit. Verdeeldheid over de volgende stap in de carrière betekent in de zomer van 2011 het einde van de band. Koen-Willem Toering gaat verder met Sunday Sun.

Discografie Woost

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Woost

Audio/Video Woost

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer