Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

YAWP!

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Yawp!

Periode

1989 - heden

Genre

punk

Online

Officiële website

Yawp!

Amsterdamse punkband Yawp! komt voort uit de punkbands Deadlock en Gepøpel
Volledige biografie...

Bezetting

Herry Hubert   achtergrondzang, gitaar
Jan Kaspers   gitaar
Kevin Schuit   drums
Bob van Beurten   zang
Daan Boon   basgitaar

Overige muzikanten

Diana van der Ven   basgitaar
Rolf Cerjak   basgitaar
Erik Jansen   drums
Rik Krielaart   zang
Eric van Bellen   gitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1987   Funeral Oration

Biografie Yawp!

Amsterdamse punkband Yawp! komt voort uit de punkbands Deadlock en Gepøpel

1986 - 1990

Gitarist Herry Hubert (Deadlock) en bassist Rolf Cerjak richten een nieuwe band op die de eerste twee jaar Saudade heet en postpunk en new wave speelt. De bezetting bestaat verder uit toetsenist/zangeres Sandra Kortekaas, drummer Erik Jansen (ex-Gepøpel, ook in Funeral Oration) en zanger Alex van Veen (Amsterdamned). Erix Schols neemt de plaats in van Van Veen. De punkroots keren terug in het bandgeluid, Schols vertrekt en vanaf 1989 gaat de band verder onder de naam Yawp!

Deadlock Funeral Oration Saudade

1991 - 1997

Na de opnamen van het debuutalbum The World According To Yawp! (1991) verlaat Kortekaas de band en maken de toetsen plaats voor de extra gitaar van Steven de Bruin, later opgevolgd door Eric van Bellen. Rik Krielaart (Kaleh Manneh, G.O.H.) is de nieuwe zanger. De single The Only God (1995) is een eerbetoon aan Ajax en verschijnt nadat deze voetbalploeg de Champions League heeft gewonnen. Het tweede album Excuses For Hate (1995) wordt in 1996 gevolgd door een Australische tournee met bassist Louwrens Jordaan in plaats van Rolf Cerjak. Tijdens de tournee deelt Yawp! het podium met onder meer de Australische bands The Blitz Babiez en Toe To Toe. Door spanningen tussen Krielaart en Van Bellen verandert de bezetting in de tweede helft van 1996 drastisch. Gitarist Herry Hubert neemt de zang voor zijn rekening en naast Jansen en Jordaan bestaat de band uit Diana van der Ven op bas.

1998 - 2001

De studio-opnamen van No More Excuses (1998) zijn bedoeld als demo, maar Henk 'Kangaroo' Smit van het label Kangaroo Records wil de plaat graag op cd uitbrengen. Kort na het uitkomen van de plaat verandert de bezetting opnieuw. Van der Ven gaat naar Human Alert. In eerste instantie is Jevin de Groot parttime bassist/gitarist, maar zijn plaats wordt ingenomen door Daan Boon (o.a. 10.Gauge, Miss Fit, Die Watching). Jorix van Waesberghe (o.a. G.O.H. Jill Frisky) is de nieuwe gitarist. Yawp! gaat de studio in voor het vierde album Progression (2000). De cd levert goede recensies en meer optredens op, maar in 2001 kampen enkele bandleden elk met verschillende gezondheidsproblemen. Erik Jansen krijgt R.S.I., Daan Boon hernia en Herry Hubert raakt zwaar overspannen. Ondanks de fysieke tegenslagen proberen Jansen en Hubert met teruggekeerde bassist Rolf Cerjak als trio door te gaan. Tijdens de opnamen van een demo valt drummer Oeb (Brezhnev) in.

Brezhnev Human Alert

2002 - 2006

Yawp! zit in een tijdelijke creatieve dip. Pas vanaf februari 2006 lijkt het de goede kant op de gaan met onder meer nieuwe aanwinst Jan Kaspers op gitaar.

2008

Yawp! in 2008 Op 12 april 2008 raakt drummer Erik Jansen in coma na een val van de trap. Hij overlijdt vier dagen later op veertigjarige leeftijd. Hubert en Cerjak overwegen de band op te heffen, maar realiseren zich dat ze muziek juist nodig hebben in tijden van tegenslag en verdriet. In augustus van hetzelfde jaar gaat Yawp! weer de repetitieruimte in. Tot begin 2009 speelt Faber van Zweden mee op drums.

2009 - 2013

In een nieuwe bezetting, met zanger Bob van Beurten, drummer Kevin Schuit en gitarist Jan Kaspers maakt Yawp! een herstart. De band gaat de Utrechtse Bunt Studio van Menno Bakker in voor de opnamen van de 7" Paranoia Querulance. In augustus 2012 komt Rolf Cerjak geheel onverwachts te overlijden. Na een korte pauze besluiten de overige bandleden om de boel weer op te pakken, geholpen door oud-bandlid Daan Boon.

Discografie Yawp!

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Yawp!

Audio/Video Yawp!

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer