Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ZAAL 100

Overzicht | Biografie | Foto's | Audio/Video

Genre

experimenteel, impro

Online

website

Zaal 100

Het Amsterdamse Zaal 100 wordt in april 1984 opgericht door de kraakbeweging. Het pand aan De Wittenstraat 100 is tegenwoordig niet meer gekraakt, maar het podium is gebleven. Zaal 100 biedt een laagdrempelig platform voor allerlei kunstenaars, van dichters tot muzikanten en theatermakers. Alle genres zijn welkom, maar de zaal ...
Volledige biografie...

Biografie Zaal 100

Het Amsterdamse Zaal 100 wordt in april 1984 opgericht door de kraakbeweging. Het pand aan De Wittenstraat 100 is tegenwoordig niet meer gekraakt, maar het podium is gebleven. Zaal 100 biedt een laagdrempelig platform voor allerlei kunstenaars, van dichters tot muzikanten en theatermakers. Alle genres zijn welkom, maar de zaal heeft een zekere reputatie opgebouwd op het gebied van de geïmproviseerde jazz. Elke dinsdag is er een improjazzcafé. Er zijn twee kleine zalen, waarvan één ook in gebruik is als restaurant, en een bar.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Zaal 100

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer