Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ZABUMBA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Zabumba

Periode

2006 - heden

Genre

forró, wereldmuziek

Online

Officiële website

Zabumba

Zabumba speelt forró, de dansmuziek uit de sertão, het droge noordoosten van Brazilië. De band is vernoemd naar een Braziliaanse bassdrum. De in São Paulo geboren zangeres Mieneke Demirdjian speelt in de jaren negentig in de forrógroep Fuzuê. Ze richt Zabumba op samen met accordeonist Joost van Son (van het ...
Volledige biografie...

Bezetting

Mieneke Demirdjian   zang
Henk Janssen (2)   cavaquinho, gitaar
Matthias Haffner   percussie
Joost van Son   accordeon
Tessa Cooke   basgitaar

Overige muzikanten

Tyrone Collis   basgitaar
Henk Jan van Minnen   accordeon, piano
Jochen Hachgenei   percussie

Biografie Zabumba

Zabumba speelt forró, de dansmuziek uit de sertão, het droge noordoosten van Brazilië. De band is vernoemd naar een Braziliaanse bassdrum. De in São Paulo geboren zangeres Mieneke Demirdjian speelt in de jaren negentig in de forrógroep Fuzuê. Ze richt Zabumba op samen met accordeonist Joost van Son (van het trio La Strada), gitarist en cavaquinhospeler Henk Janssen (o.m. Pinga, Musica Do Brasil), bassiste Tessa Cook en de Duitse percussionist Matthias do Pandeiro (Matthias Haffner, 1967). Om de forró nog toegankelijker te maken voor een Nederlands publiek, voorziet de band een aantal baiãos en xotes van een Nederlandse tekst. Naast optredens op festivals en podia, speelt Zabumba regelmatig op besloten feestjes en partijen. Desgewenst wordt het optreden van Zabumba voorafgegaan door een dansworkshop forró.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Zabumba

Audio/Video Zabumba

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer