Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ZEBRA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Zebra in 2006

Periode

1996 - 2006

Genre

Nederlandstalig, reggae

Online

Officiële website

Zebra

Zebra is een Nederlandstalige reggaeband uit Groningen. De band wordt opgericht door zanger Marcel Aarts, de gebroeders Lammers en bassist Rodney Fecunda en groeit van viermansformatie uit tot een band van negen muzikanten, inclusief een drie man tellende blazerssectie. De teksten zijn afwisselend komisch en wrang, handelend over persoonlijke onderwerpen ...
Volledige biografie...

Bezetting

Marcel Aarts   zang
Simon van der Wal   drums, zang
Rodney Fecunda   basgitaar
Melvin Stüger   toetsinstrumenten
Leon Schuitemaker   gitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Peter Lammers   toetsinstrumenten
Chris Lammers   drums
Manuel Remerie   gitaar
Hans Benz   gitaar

Biografie Zebra

Zebra is een Nederlandstalige reggaeband uit Groningen. De band wordt opgericht door zanger Marcel Aarts, de gebroeders Lammers en bassist Rodney Fecunda en groeit van viermansformatie uit tot een band van negen muzikanten, inclusief een drie man tellende blazerssectie. De teksten zijn afwisselend komisch en wrang, handelend over persoonlijke onderwerpen als vriendinnen en vaderschap en maatschappelijke onderwerpen als wereldvrede. Van de demo Ongelofelijke Mensen (1999) worden 350 exemplaren verkocht. Onder dezelfde titel verschijnt ook een minialbum, opgenomen in de Blaisdell Studio aan het Boterdiep in Groningen. Buiten de eigen regio, met optredens tijdens Noorderzon en driemaal Eurosonic, speelt Zebra op onder meer Bevrijdingsfestival Haarlem (1998) en de Popronde (1999 en 2000). De single Niet Verder (2006) bevat remixen van onder anderen Ro Krom, Marc Baronner, Peter Millenaar (Jammah Tammah), Michiel Cornelisse (Luie Hond), DJ Porno en King Kornie. In 2009, drie jaar nadat Zebra is gestopt, brengt de band de single Denken Naast Verdriet uit.

Discografie Zebra

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Zebra

Audio/Video Zebra

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer