Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ZIRKUS ZIRKUS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Persfoto

Periode

2009 - 2011

Genre

kinderpop, Nederlandstalig

Zirkus Zirkus

Zang- en dansgroep Zirkus Zirkus wordt in 2009 opgericht door jeugdzender Nickelodeon in samenwerking met muziekzender MTV. Zirkus Zirkus bestaat in het begin uit zangeres Sigourney Korper, zanger/rapper Niels Littooij en danser Sherman Doesburg. De opgewekte Nederlandstalige liedjes hebben een elektronische begeleiding met invloeden uit dance en hiphop. De muziek ...
Volledige biografie...

Bezetting

Sigourney Korper   zang
Nielson   rap, zang

Overige muzikanten

Fanny Koopmans   zang

Genoemd in de biografie van

2009   Nielson

Biografie Zirkus Zirkus

Zang- en dansgroep Zirkus Zirkus wordt in 2009 opgericht door jeugdzender Nickelodeon in samenwerking met muziekzender MTV. Zirkus Zirkus bestaat in het begin uit zangeres Sigourney Korper, zanger/rapper Niels Littooij en danser Sherman Doesburg. De opgewekte Nederlandstalige liedjes hebben een elektronische begeleiding met invloeden uit dance en hiphop. De muziek van het trio wordt gebruikt voor het televisieprogramma Supernick. De tweede single 17 & Smoorverliefd behaalt in 2009 de vijfde plaats in de Single Top 100 en de vierde plaats in de Kids Top 20. Ter promotie van het eerste en enige album In De Tent (november 2009) verschijnt de derde single Blockparty waarmee het trio op de dertiende plaats terechtkomt in de Kids Top 20. Het album is een productie van het Belgische duo Phil Wilde (2 Unlimited) en AJ Duncan (Andy Janssens). De vierde single Bij Je Zijn (april 2010) belandt op de negende plaats in de Single Top 100. Na het vertrek van Korper in het voorjaar van 2010 maakt Fanny Koopmans deel uit van de groep. Zij is te horen op de single Stiekem Gedanst (december 2010) dat in 1983 een hit is geweest voor de Nederpopband Toontje Lager. Zirkus Zirkus treedt op tijdens grote jeugdevenementen als Lego World, Hitz For Kidz en het Feest van Sinterklaas. Niels Littooij gaat onder de naam Nielson solo verder als singer-songwriter.

Discografie Zirkus Zirkus

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Zirkus Zirkus

Audio/Video Zirkus Zirkus

Video Zirkus Zirkus

Zirkus Zirkus - Stiekem G...
Zirkus Zirkus - Stiekem Gedanst (Official Video)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Zirkus Zirkus - Stiekem Gedanst (Official Video)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer