Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ZOSJA EL RHAZI

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

05-05-1981 - heden

Genre

jazz, pop/rock

Zosja El Rhazi

Zosja El Rhazi start haar zangcarrière op jonge leeftijd bij Kinderen voor Kinderen en ze doet mee aan de allereerste editie van Idols. Vervolgens zet ze haar loopbaan voort als jazz-zangeres en -docent.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Biografie Zosja El Rhazi

Zosja El Rhazi start haar zangcarrière op jonge leeftijd bij Kinderen voor Kinderen en ze doet mee aan de allereerste editie van Idols. Vervolgens zet ze haar loopbaan voort als jazz-zangeres en -docent.

In bezetting van

Kinderen Voor Kinderen  

1981 - 2001

Op 8-jarige leeftijd doet El Rhazi mee aan Kinderen voor Kinderen. Op de middelbare school volgt ze de HAVO en leert ze het bespelen van de piano, viool en drums. Na de middelbare school volgt ze 2,5 jaar de theaterschool in Utrecht.

2002 - 2003

In 2002 doet ze auditie voor de nieuwe en vanaf de start zeer populaire televisietalentenjacht Idols. Vanaf de eerste ronde is ze één van de favorieten van de jury, maar ze komt aanvankelijk niet verder dan de workshopronde. Hierin wordt ze door het publiek als vierde van haar groep gekozen en daardoor mag ze niet meedoen aan de liveshows. Deelnemer Roger kan zich echter niet vinden in het hem aangeboden contract en trekt zich terug uit het programma. Daardoor schuift Zosja door naar de derde plaats en kan ze toch deelnemen aan de liveshows. Ze eindigt op 11 januari 2003 als 10de.
Ondanks haar korte Idols-avontuur krijgt El Rhazi, onder de hoede van jurylid Henk-Jan Smits, toch een platencontract bij BMG aangeboden. Ze neemt de cd Phileine's Choice op; een combinatie van covers en nieuw materiaal. Het album is tevens de soundtrack bij de speelfilm Phileine Zegt Sorry, gebaseerd op het gelijknamige boek van Ronald Giphart. Op 22 september 2003 verschijnt haar single I'm Sorry, die de 51ste plaats behaalt in de Top 100.
Van februari tot december 2003 is ze zangeres bij de feestband Jamsquare.

2008

Ze studeert af aan de jazzopleiding van het Conservatorium van Amsterdam.

2010

Ze wordt hoofdvakdocent Zang bij het ArtEZ Conservatorium in Zwolle.

Discografie Zosja El Rhazi

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Zosja El Rhazi

Video Zosja El Rhazi

Zosja El Rhazi and ZZAZZ ...
Zosja El Rhazi and ZZAZZ - Time to Say Goodbye/A Remark You Made
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Zosja El Rhazi and ZZAZZ - Time to Say Goodbye/A Remark You Made

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer