Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ZOWISO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Zowiso in 1982

Periode

1980 - 1986

Genre

punk

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Slanders

Zowiso

Zowiso komt voort uit de Wormer kraak- en punkscene waar ook bands als De Kift en The Ex hun wortels hebben. De band wordt in 1980 opgericht onder de naam Slanders door schoolvrienden Eric Bakker (gitaar), Aad Hollander (drums, zang) en Rick Veken (bas). Samen met zanger John Hollander doet ...
Volledige biografie...

Bezetting

John Hollander   zang
Aad Hollander   drums, zang
Eric Bakker (2)   gitaar
Rick Veken   basgitaar

Genoemd in de biografie van

1992   Morzelpronk

Biografie Zowiso

Zowiso komt voort uit de Wormer kraak- en punkscene waar ook bands als De Kift en The Ex hun wortels hebben. De band wordt in 1980 opgericht onder de naam Slanders door schoolvrienden Eric Bakker (gitaar), Aad Hollander (drums, zang) en Rick Veken (bas). Samen met zanger John Hollander doet Slanders de eerste optredens in het Hummeltje te Wormer en basisschool De Harpoen in Jisp. Het eerste optreden onder de naam Zowiso is tijdens een groepenpresentatie in oktober 1981 in 't Drieluyk te Zaandam. Tot 1986 treedt de band ruim 150 keer op, onder meer met bevriende bands als The Ex, Svätsox (de voorloper van De Kift), Zwembaden en Alerta uit Deventer. Naast optredens in Nederland doet Zowiso ook België, Duitsland, Zwitserland en Denemarken aan. Naar aanleiding van de veertigste verjaardag van Aad Hollander doet Zowiso in mei 2006 een reünieoptreden in Club Helsinki te Zürich, de huidige woonplaats van de drummer.

Discografie Zowiso

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Zowiso

Audio/Video Zowiso

Video Zowiso

Zowiso live 2006 Helsinki...
Zowiso live 2006 Helsinki Club Zurich
Zowiso - The Gift.wmv
Zowiso - The Gift.wmv
Zowiso - Blacks Prison.wmv
Zowiso - Blacks Prison.wmv
Zowiso - New Present Day ...
Zowiso - New Present Day Offers.wmv
ZOWISO.
ZOWISO.
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
ZOWISO.

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer